Se plictisește în arest la domiciliu? Igor Dodon a scris o carte în moldovenească

Aflându-se în arest la domiciliu de o vreme, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a și scris o carte pe care curând ar urma să o publice chiar din arest.

În cartea sa numită „Apărătorul Neamului”, Igor Dodon și-a scris biografia și a descris perioada pe când era președinte al Republicii Moldova.

„Fost-a în Republica Moldova o mână de om, o mână de preșdinte, îndrăjit de toată lumea șî de tot poporul. Numele lui se numea Igor Dodon, apărătorul Patriei și valorilor naționale care ducea relații bune și cu vestul, și cu estul, și cu sudul, și cu nordul. Care a unit populațîia și a rezolvat probleme, dar mai ales care o construit Biserici șî o dus relații bune cu preoții, cu duhovnicii, arheiereii cu episcopii șî cu mulți alțîi. Este vorba despre mine, fostul preșdinte al țării la care Ștefan Cel Mare astăzi s-ar uita cu mândrie șî mi-ar sparge lăcata ușîi mele cu sabia sa cia de Domnitor, pentru a mă elibera.” – așa începe cartea lui Dodon, scrisă în limba moldovenească, pe care acesta ar urma s-o publice în săptămânile următoare după ce aceasta va fi analizată mai întâi de către critici.

În cartea sa Igor Dodon ar povesti mai multe lucruri interesante pentru cetățeni, spre exemplu ce se afla în culiocul pe care i l-a dat Plahotniuc, câte milioane a furat în total el și cu Galina dar și câteva secrete despre președintele rus Vladimir Putin pe care Dodon, pe vremea pe când era președinte al țării, îl vizita în fiecare lună.

Cartea lui Dodon ar urma să fie, de fapt, o mărturisire pentru a fi eliberat mai devreme în caz de va ajunge după gratii. Cel puțin așa crede analistul politic Anatolie Frunză de la Academia de Științe de la Chișinău.

Articole asemănătoare