Se scumpesc călătoriile cu transportul public? Chișinăuienii vor putea plăti biletele și cu rinichiul

Noi precizări privind scumpirile biletelor cu transportul public. După ce primarul Capitalei Ion Ceban a anunțat că în curând acestea nu vor mai costa 2 lei, ci 6 lei, Primăria Capitalei s-a gândit și la o metodă de finanțare a biletului de călătorie pentru persoanele care nu-și vor mai putea permite un bilet.

Primăria Capitalei a luat în considerare eventualele scumpiri ale călătoriilor cu transportul public, așa că consilierii împreună cu primarul s-au gândit la o metodă destul de atractivă pentru cetățenii care doresc să primească un abonament de un an la un preț destul de avantajos:

„Confortul dar și satisfacerea cetățenilor noștri este o prioritate, așa că ne-am gândit să introducem o nouă metodă de plată prin care oamenii își vor putea finanța biletul pentru călătoriile cu transportul public. Nouă ne este clar că nu toți își vor putea permite să plătească 6 lei pentru un bilet de călătorie, așa că persoanele care doresc vor putea să-și doneze un rinichi pentru a primi un abonament anual la o reducere de 70%. Asta-i foarte mult și ni se pare o ofertă destul de atractivă. Cu toții cunoaștem că moldovenii noștri sunt gata să-și vândă un rinichi pentru un iPhone, păi atunci de ce nu pentru un abonament anual la troleibuz?” – a declarat un oficial de la Primăria Capitalei. Întrebat despre cum să-și finanțeze un cetățean biletul în celălalt an, dacă deja și-a vândut un rinichi pentru abonamentul în anul precedent, responsabilul de la Municipalitate ne-a comunicat:

„Putem să fim bucuroși că Dumnezeu ne-a dat doi rinichi care și așa nu au o funcție atât de importantă dacă ați fost atenți la lecția de Biologie. În anul viitor după ce trece biletul de călătorie, se poate de vândut și celălalt rinichi pentru un nou abonament. Spitalele de la noi la sigur au nevoie de rinichi iar prin asta fiecare cetățean va putea face și o faptă bună salvând o viață.” – a declarat acesta.

I-am întrebat pe unii oameni din Capitală ce cred despre acest lucru, iar aceștia ne-au declarat că mai degrabă-și vând rinichiul pentru un lucru mai de folos, precum un telefon de generație nouă, un televizor sau pentru o mașină de spălat, decât pentru un simplu bilet de călătorie.

Articole asemănătoare