Semne de demență? Voronin s-a rătăcit prin Parlament și-l căuta pe Lenin

Situație neplăcută i s-a întâmplat liderului Comuniștilor Vladimir Voronin. Acesta s-a rătăcit ieri în timpul amiezii prin holurile Parlamentului și a început a-l căuta pe Lenin. A fost nevoie de intervenția unui medic care să-l calmeze.

Voronin a fost surprins la orele amiezei chiar de către niște colegi deputați cum umbla prin holurile Parlamentului, vorbind cu sine însuși și căutându-l pe Lenin chiar prin holurile parlamentului, cu toate că Lenin nici nu mai există.

Niște colegi au încercat însă să-l ajute pe Voronin îndemnându-l să meargă la locul său în sala deputaților și să stea acolo până ce va fi luat de un taxi și transportat acasă. Voronin însă a refuzat ajutorul colegilor și i-a trimis în nahren, cum obișnuiește acesta de obicei. Totuși, la doar puțin timp a sosit medicul împreună cu o asistentă care are grijă de Voronin și-i mai este și purtătoare de cuvânt.

Jurnaliștii redacției noastre se aflau la fața locului și filmau un reportaj în timp ce Voronin a fost scos afară cu de-a sila de către medicul psihiatru și i-a fost administrată doza de pastile. Aceasta a revenit mai apoi cerându-și scuze de la jurnaliști și rugându-ne să-l înțelegem pe Voronin că ar fi deja bătrân și uneori ar mai obișnui să-și uite doza de pastile pe care trebuie să o ia de 3 ori pe zi pentru a nu ajunge în astfel de situații.

Astăzi l-am sunat pe Voronin pentru a-l întreba despre incident iar acesta ne-a declarat că nu-și amintește să fi fost în așa o situație: „Sincer să vă spun nu-mi mai amintesc ce-a fost aseară și ce căutam eu ieri prin parlament, naiba știe. Important e că astăzi sunt în formă și restul nu mai contează deja, se mai întâmplă” – ne-a declarat Vladimir Voronin iar apoi ne-a trântit receptorul fără motiv.

Nu este prima dată când Voronin se rătăcește chiar la locul unde lucrează de o viață întreagă. Cu vreo câteva săptămâni acesta a intrat în panică fiind că nu găsea intrarea în Parlament și și-a chemat șoferul să-l ducă la Președinție, Voronin crezându-se că încă ar fi Președintele Țării.

Articole asemănătoare