Sergiu Sârbu despre lockdown: „Da ce înseamnă asta? Eu n-am avut Franceza la școală”

După ce zilele trecute în Republica Moldova s-a anunțat un posibil lockdown din cauza pandemiei, cuvânt englez care înseamnă închidere totală și se referă la impunerea restricțiilor Covid mai severe, deputatul Sergiu Sârbu se arată cam nedumerit de cuvântul „lockdown” pe care acesta nu-l prea înțelege.

Invitat la o emisiune de la un post de televiziune privat de la noi, Sârbu a declarat indignat:

„Spuneți-mi vă rog dumneavoastră mie, ce înseamnă acest loc daun? E un loc pentru oamenii dauni? Sau vreun cuvânt din Franceză? Eu la universitate am avut doar Engleza ca limbă străină și mă apasă faptul că politicienii din Moldova nu folosește cuvinte în limba de stat a noastră, ca să le înțelegem cu toții”

Totodată, Sârbu a declarat că va da Preșidinția în judecată la CEDO pentru utilizarea cuvântului pe care acesta nu-l înțelege: „… eu am făcut școală, universitate acolo și mă precep la a vopsi porți cu vopsea, la a pune o cărămidă pe-o casă.. dar când vă văd că veniți cu loc daunuri și cu lucruri de iestea, eu cum să vă înțeleg? Hai că videochat mai știu ce înseamnă că eu asta folosesc des și e tot din franceză, dar lockdown?”

Articole asemănătoare