Sergiu Sîrbu nu mai vrea să iasă din pușcărie: „E bine aici, m-am acomodat”

După ce Sergiu Sîrbu, fost deputat din Parlamentul R. Moldova, a fost pus după gratii, acesta se pare că nu mai are de gând să iasă de acolo. Într-un interviu exclusiv pe care ni l-a acordat direct din pușcărie, el ne-a povestit despre comoditățile din penitenciar și ne-a motivat de ce n-ar vrea să iasă de acolo.

Sergiu Sîrbu, care a făcut cândva parte partidul lui Vladimir Plahotniuc, ne-a declarat că zilele la închisoare nu sunt nici chiar așa de rele precum se vorbește prin popor. Potrivit acestuia, ar exista atât avantaje, cât și dezavantaje:

„E bine aici la pușcărie sincer să vă spun, nu mă deranjează nimeni, pot să citesc cărți în liniște și să mă joc în jocuri pe telefon, fiindcă am și internet. Plus la asta am destul timp pentru mine, cât eram deputat trebuia să merg ba la vopsit o poartă, ba la tăiat niște lemne – aveam și probleme cu spatele deja, sincer să vă spun, fiindcă căram lemne ca nebunul ca să câștigăm voturi. Odată am căzut din căruța lu bunelu, fiindcă calul s-a enervat după ce i-am lipit pe frunte o pancardă cu partidul democrat – se întâmplau tot felul de incidente când eram la libertate. Dar aici la penitenciar e un pic mai bine, m-am acomodat – mai ales că în cameră am tot ce-mi trebuie și îl cunosc personal pe șeful de secție, e cumnatul unei verișoare de-ale mele și mă lasă pe acasă de trei ori pe săptămână, totul e super.” – ne-a declarat Sârbu.

Sergiu Sîrbu pe vremurile când muncea din greu în campania electorală // Sursa pozei: Unimedia

Cu toate acestea, Sârbu ni s-a plâns că se mai regăsesc și unele situații neplăcute în penitenciar, așa cum s-ar fi întâmplat chiar recent:

„Din nefericire recent am scăpat săpunul în timp ce făceam baie împreună cu ceilalți deținuți, n-a fost plăcut deloc dar ce să fac, trebuie de deprins și în această privință – am înțeles că așa-i la închisoare, cum zice rusu: terpiti, adică trebuie de avut răbdare și de înghițit. Principalul să nu-mi ia statul averea, de asta eu îmi fac griji, fiindcă am îngrămădit-o muncind din greu cot la cot alături de bunul meu prieten domnul Plahotniuc, tare sper ca el să se întoarcă în țară pentru a construi drumuri bune și în continuare, așa cum o făceam pe vremuri.” – ne-a mai mărturisit Sîrbu în plină nostalgie.

Articole asemănătoare