Sirenele ambulanțelor din Chișinău vor fi schimbate pe vocea Mariei Olar

De luna viitoare, în Chișinău vor avea loc schimbări. Sirenele ambulanțelor vor fi schimbate pe vocea Mariei Olari. Unul dintre motive ar fi că sirenele nu mai sunt eficiente și șoferii nu mai lasă ambulanțele să treacă în trafic. Decizia a fost luată de către un purător de cuvânt de la Ministerul Sănătății.

Echipa noastră a încercat să afle cât mai multe detalii despre cele ce urmează să se întâmple. Ministrul sănătății, Ala Nemerenco, nu a intrat în detalii decât cu fraza ,,Așa o să fie mai bine”. Am hotărât să vorbim și cu cei de la ambulanță, ca să vedem ce părere au despre noua hotărâre: ,,Șoferii nu ne lasă să trecem normal în trafic dar aici nu-i de glumit. Oamenii s-au deprins cu sirenele vechi și probabil nu își dau seama că e grav. Din acest motiv ni se pare o idee bună pentru că noi vom ajunge mai repede la destinație, iar Maria Olar va fi în sfârșit de folos în societate. Las-o să urle cu folos!” ne-a comunicat Vladislav Cașcaval, cel mai rapid sofer al ambulanțelor din Chișinău, cunoscut de către prieteni ca și Michael Schumacher. Nu am putut să trecem cu vederea poziția doamnei Olari și am întrebat-o ce crede despre acest lucru. Aceasta a început a striga dar mai apoi a fost deacord să vorbească:

Reporter:  Doamnă Olar, ați dori să vă auziți vocea în loc de sirenă?
Maria Olari: Marș de aici hoțule și tâlharule. Iau ce șubă scumpă are!
Reporter: Și totuși, care ar fi condițiile pentru care ați accepta această propunere?
Maria Olari: Eu vreu să aleg singură ce să urlu! Vreau șeva cu sens ș să fiu auzită de toți.
Reporter: Puteți să ne oferiți vreun exemplu?
Maria Olari: ,,Смерти Мусарам”

De asemenea, echipa noastră nu s-a abținut și a organizat un sondaj chiar în stradă, să auzim ce au de spus cetățenii Chișinăului despre aceasta. Să fim sinceri, rezultatele sondajelor ne-au uimit. Cei mai bucuroși de noile schimbări au fost locuitorii sectorului Ciocana, care sunt gata să fie schimbate și sirenele de poliție de ce nu, cu vocea Zinaidei Julea sau chiar a lui Igor Cuciuc. Cei din sectorul Centru însă sunt cel mai puțin fericiți de schimbări. ,,Eu amu îs gravidă în luna a 7-a, eu nu vreu să nasc prematur din cauza sirenei.” – s-a arătat îngrijorată o femeie din Capitală. Alt cetățean ne-a comunicat că dacă va chema ambulanța în timpul unui atac de panică se teme să nu mai iasă din panică niciodată. Acesta susține de asemenea că atacurile de panică i-au fost provocate prima oară tot de un live al Mariei Olari, după ce aceasta l-a speriat fiindcă a început acolo a urla brusc.

Cunoscuta fană a lui Dodon, baba de la Sadova, a înaintat și ea un demers către Ministerul Sănătății prin care cere ca și sirenele ambulanțelor de acolo să-și schimbe sunetul, însă pe vocea lui Filip Kirkorov sau a Sofiei Rotaru.

Într-un final, s-a ajuns la concluzia că va exista o perioadă de probă până a fi luată decizia finală. Iar ideea cu sirenele de poliție și Zinaida Julea va fi luată și ea în calcul.

Articole asemănătoare