Socialiștii și-au închis toate sediile în Găgăuzia după ce acolo s-au interzis homosexualii

După ce administrația Găgăuziei a anunțat că paradele persoanelor homosexuale vor fi interzise dar și promovarea acestora în public, mai multe filiale ale Socialiștilor și ale Comuniștilor de acolo pur și simplu au fost închise.

Chiar astăzi au fost închise 30 de filiale de-ale Socialiștilor și 12 de-ale Comuniștilor, după ce bașcanul Găgăuziei Irina Vlah a anunțat că se interzice răspândirea materialelor de susținere ale homosexualilor din Găgăuzia și se interzic toate parăzile:

„N-am înțeles de ce au plecat Comuniști și Socialiști, că noi doar n-am zis nimic rău de ei. Cred că a fost o neînțelegere, sau ei se identifică ca fiind homosexuali? Eu cred că cel mai tare ei s-au speriat că interzicem parade. Noi trebuia să specificăm că ne referim la paradele homosexuale, nu și la cele ale Socialiștilor.” – s-a arătat nedumerită Irina Vlah. Totuși, potrivit unui alt expert din Găgăuzia, mulți socialiști s-ar identifica cu persoanele gay, de asta ar și fi decis să închidă toate filialele de acolo și să nu mai activeze prin Găgăuzia pentru ca nu cumva să fie amendați, mai ales că partidul Socialiștilor și așa are de plătit o grămada bani statului după ce pe 9 mai a purtat lenta Sf. Gheorghe, interzisă în țara noastră.

După ce au aflat despre faptul că nu se interzic toate paradele, ci doar cele ale persoanelor gay, mai mulți socialiști s-ar putea reîntoarce acolo. Majoritatea însă așa și nu dorește să revină.

Între timp, apărătorul patriei Vladimir Voronin s-a arătat nedumerit de ce Găgăuzia a interzis aceste minorități: „Dați-le pace la oameni să iasă cu curcubeul, ce-i rău? De ce i-o închis acolo? Ștefan Cel Mare tot vedea curcubeul și el atuncia tot apărea pe cer, da aieștia din Găgăuzia l-au interzis că cică reprezintă nu știu ce mai reprezintă acolo. Voi dacă citiți cărțile de știință dar chiar Biblia, apăi a să înțălejeț de fapt semnificația Curcubeului. Eu îs om bătrân și ascultați-mă, că știu ce spun, mucoșilor.” – s-a arătat supărat Voronin.

Articole asemănătoare