Soldații moldoveni alungați din Ucraina fiindcă au răsturnat din greșeală un tanc

Vești proaste pentru trupele moldovenești care au mers în Ucraina pentru a susține soldații de acolo. La doar o săptămână de când s-au staționat în Ucraina, soldații noștri au fost trimiși înapoi acasă după ce un soldat moldovean a răsturnat, fără ca să dorească, un tanc ucrainian.

Pana s-a produs cu patru zile în urmă după ce un soldat moldovean dornic de aventuri a urcat într-un tanc ucrainian și s-a pus la volanul tancului numai gata să mărșăluiască în Rusia. Totuși, din cauza că soldatul nici nu știa cum să conducă un tanc nefiind instruit înainte de asta, acesta a apăsat pe niște butoante care au dus într-un sfârșit la răsturnarea tancului. Unul dintre colegii bărbatului ajuns recent în Moldova ne-a declarat îngrozit:

„Eu lui Grișa i-am spus, wăi Grișa lasă wăi tancul acela în pace și vină să ne ajuți aici că avem de cărat niște pietre, dar el nu și nu. Mai ales că era cam după pauza de amiază și soldații ucrainieni cu nemții au adus acolo niște bere și am băut cu băieții, am povestit. Lui Grișa i se ridică însă foarte repede alcoolul la cap și după ce-o băut două beri o început a-i fi ciudă și mai tare pe Ruși și o zis că el merge la dânșii și le arată lor război. Ei și iaca numai bine s-a urcat în tanc cu încă unul de-o teapă și nu știu pe ce au apăsat ei acolo dar au răsturant din greșeală tancul. Tancul acela trebuia a doua zi să fie condus la vamă pentru a apăra teritoriul ucrainian, dar băietul l-o răsturnat. Și din pricina lui și clar că ucrainienii și restul s-au supărat tare pe noi și ne-au trimis înapoi acasă, că asta nu-i prima dată când se întâmplă așa ceva. Data trecută la niște exerciții militare Tudor, tot unul dintre soldații noștri moldoveni, mai n-a tras în comandantul care ne explica ce și cum acolo, voi vă închipuiți ce avea să fie dacă aista-l lovea din greșeală? Nici nu vreau să-mi închipui.” – sunt cuvintele unui alt soldat care a fost și el martor la cele întâmplate iar după ce s-a întors acasă a renunțat la profesia de soldat și și-a căutat un loc de muncă pe delucru.md

Nici soldații din Ucraina nu s-au arătat prea încântați de incidentul produs. Aceștia susțin că de când acolo au sosit trupele de soldați moldoveni, acestea fac numai probleme. Potrivit unui militar ucrainan tot zilele trecute mai mulți conaționali de-ai noștri s-au luat la bătaie cu un soldat american confundându-l cu un inamic: „Numai să le dai de mâncare și de băut, păi să vedeți cum ți-i iau la bătaie pe toți. Cu câteva zile în urmă un coleg american pe care-l cunoaștem s-a întors la bază iar un grup de moldoveni a sărit la bătaie la el crezând că acesta era dușmanul nostru. L-au bătut până acela zăcea la pământ, dar ei s-au întors mândri înapoi și se lădau că au învins inamicul. Mai bine rămâneau acolo și nu veneau aici să ne încurce, că noi și așa avem problemele noastre.” – sunt cuvintele lui Serghey Danilov, comandantul forțelor supreme dintr-un oraș din Ucraina.

L-am contactat pe soldatul de la noi care a răsturant tancul aducând pagube de 57 de mii de Euro dar acesta n-a fost de găsit. Potrivit prietenilor dar și celor apropiați, bărbatul ar fi fugit în Rusia supărat că a fost alungat din Ucraina pentru a lupta de azi înainte cot la cot alături de soldații ruși dar și pentru a se răzbuna.


Promo  Stai acasă ca o lene și n-ai de lucru? Caută un loc de muncă în Moldova pe delucru.md dând un click aici


Ministerul Apărării din Ucraina nu s-a arătat prea încântat de cele întâmplate, dar l-a iertat pe moldovean susținând că se mai întâmplă: „Nimeni nu este perfect și se mai întâmplă să se răstoarne câte un tanc, nici soldații noștri nu sunt perfecți. Vom înainta o lege prin care vom interzice soldaților să consume bere nemțească în timpul misiunii, se va permite doar bere fără alcool.” – se arată în decretul unui purtător de cuvânt de la minister.

Articole asemănătoare