Sondaj: Tot mai mulți morți vor vota PSRM la Alegerile Parlamentare

Un nou sondaj al oamenilor de știință din republica Moldova arată că 90% dintre persoanele decedate de la cimitirul Doina din Capitală ar urma să voteze partidul Socialiștilor la alegerile Parlamentare din 11 Iulie.

Majoritatea decedaților din capitală dețin încă un pașapor valid cu care rudele pot vota în numele lor. În același caz se află și nepoata de 68 de ani al domnului Toader din Chișinău, susținătoare a Partidului Socialiștilor: „Pe mine Socialiștii m-au învățat tare multe și eu lora le mulțumesc, fiind că numai ei ne dau de fiecare dată înainte de alegeri câte 700 de lei și așa i-o dat și lu Nanu Toader Dumnezău să-l ierte, bine că i-a rămas măcar Pașaportul chiar dacă s-o dus din viață. Că la votare mă duc și votez și cu pașaportul lui și Socialiștii îmi mai dau 700 de lei“

În aceeași situație se află și alte mii de moldoveni care nu mai sunt printre noi, dar pașapoartele lor au rămas valide bântuind în dulapurile celor apropiați. Acest lucru este posibil în deosebi datorită legii potrivit căreia moldovenii pot vota chiar dacă Pașaportul lor a expirat cu cel mult 15 ani în urmă.

Sondajul oamenilor de știință din Cimitirul Doina arată că celelalte 10% dintre cei decedați nu au de gând să mai voteze nici un partid, fiind că vor să se mute într-o altă țară unde se vor putea odihni mai în pace decât în republica Moldova.

Articole asemănătoare