Șor a indicat declarația de avere: Un miliard de dolari obținuți de la mama

Șeful Partidului ȘOR, Ilan Șor, și-a publicat recent declarația pe avere în registrul oficial – lucru pe care orice politician din republica Moldova de obicei îl face. În declarația sa însă apar unele semne de întrebare și chiar lucruri care se contrazic.

În declarație se subînțelege că Șor ar fi primit un miliard de dolari de la mama sa din Orhei, care a lucrat profesoară de limba rusă toată viața și actual primește o pensie de 11000 de lei lunar dar și alte donații de la o persoană anonimă din Israel în mărime de circa 5 mii de euro lunar. Mai mult, în declarație se regăsesc 7 bunuri imobiliare în valoare totală de 46 de milioane de dolari, care însă nu i-ar aparține lui Ilan Șor ci soției sale Jasmin.

L-am întrebat pe Ilan Șor de unde a avut mama sa miliardul de dolari și cum i l-a putut dona, iar avocatul său ne-a răspuns într-o scrisoare că mama lui Șor ar avea legături secrete cu miliardari și magnați precum Bill Gates și Mark Zuckerberg, pe care aceasta i-ar cunoaște încă de pe vremea de când era fată mare. Totodată, avocatul ne-a dezvăluit că mama lui Șor ar fi contribuit la crearea primului computator, de aceea aceasta ar deține așa avere mare.

Redacția noastră a telefonat și stafful lui Bill Gates pentru a-i pune întrebarea dacă acesta o cunoaște pe o anumită Anita Șor (mama lui Ilan Șor), am primit însă răspunsul că Bill Gates nu cunoaște astfel de persoană, dar din acte vechi reiese că o astfel de doamnă ar fi lucrat ca servitoare la vila familiei Gates cu ceva timp în urmă.

Articole asemănătoare