ȘOR: „Promit să-ntorc miliardu dacă mă lăsați să vin acasă și nu mă arestați”

Primarul Orheiului și lider de Partid Ilan Șor a venit astăzi cu o declarație la adresa procuraturii. Fiindu-i dor de familie și vrând să se promoveze acasă pentru campania Electorală, acesta a propus autorităților de la noi să coopereze.

Șor a recunoscut că cândva ar fi furat miliardul și și-a cerut iertare de la popor, dar a argumentat că din banii pe care acesta i-a spălat prin bănci ar fi făcut și pentru cetățeni și nu doar pentru el. În cadrul unui interviu online, Șor a declarat:

„Chiar dacă am furat miliardul, și recunosc și-mi pare rău, eu am investit banii în monede cripto și mai am destui. Haideți facem așa, promit să-ntorc miliardu dacă mă lăsați să vin acasă și nu mă arestați. Am și eu familie acasă și ca orice moldovean vreau să-mi vizitez rudele. În plus, se apropie alegerile Parlamentare și susținătorii noștri din Orhei au intrat în depresie fiind că ne așteaptă acasă să venim la Orheiland împreună, să cântăm și să dansăm pe scenă. Sper ca oferta mea să fie auzită, să fim cinstiți, ce politician din Moldova nu a furat? Dar eu măcar recunosc și vreau să întorc înapoi banii, de aceea lăsați-mă să mă reîntorc și totul va fi bine”

Autoritățile moldovene au creat o comisie care ar putea colabora cu Ilan Șor pentru a-l întoarce în țară și a scoate din el miliardul. Acesta ar putea sta închis timp de trei ani de zile într-una dintre vilele pe care le deține și cel mai probabil ar putea plăti o amendă de trei sute de mii de euro pentru furtul secolului.

Articole asemănătoare