Stop prostiei. Din 2024 cetățenii vor putea vota doar dacă vor da un test IQ de inteligență

Decizie surpriză pentru populația Republicii Moldova. Autoritățile Publice Centrale și-au exprimat de curând temerile în privința nivelului general de inteligență a poporului, din acest motiv ar putea fi introdusă testarea prealabilă a inteligenței.

Alerta a intervenit pe ordinea de zi imediat cum aleșii locali au pus like-uri la toți cumătrii și nănașii, găsind întâmplător comentariile politice de pe Facebook în care lumea demonstra deficitele de cunoaștere a politicei. Urgent s-a inițiat un studiu online pe un eșantion de 320 de grupuri cu conservături pe iarnă, hăinuțe pentru copii second-hand și anunțuri de strâns roada la Polonia. Astfel, pentru a evita înjurarea de mamă și Dumnezei a Guvernărilor din toate aceste comunități, următoarele alegeri vori fi reglementate cu ajutorul testelor IQ, adică testelor de inteligență la care se vor pune tot felul de întrebări de cunoștiință generală.

“Vă jur pe constituție și vila din Condrița că avem nevoie urgent de-o reformă esențială. Adică noi muncim ca țăranii pe glie, curge sudoare zi și noapte pentru proiecte, legi, salarii și pensii omenești; oare chiar nu se observă? Și ce mulțumire primim la final? Corect, fiecare a doua gospodină comentează non-stop că pe vremea Soiuzului cu o rublă cumpărai 4 pâini și 12 cutii de chibrite. Vremurile bune nu corelează cu așa plebeu, ne scuzați, ajunge” ne-a destăinuit o deputată, inițiatoare a proiectului de lege.

Teoretic, conform analizelor din horoscop, anume testul IQ va împărți soarta Moldovei în PÂNĂ ACUM și DUPĂ. Eventual, procesul de admitere va decurge conform următorului plan: prezentarea buletinului, recitarea unui strofe aleatorii din creația lui Mihai Eminescu și purcederea la testul preșcolar express la care se vor pune tot felul de întrebări precum Cine a fost Ștefan Cel Mare și ce limbă a vorbit acesta. Prezența slovelor chirilice va fi un motiv de excludere, la fel și necunoașterea limbii de stat.

Valul de reacții negative însă nu s-a lăsat mult așteptat, iar gospodarii nu se rușinează în expresii: “Dap cum era înainte, vineau cu pachetu la poartă, în pachet săpun, orez și pe-o hârtie numărul de la golosovanie. Nu trebuia să-ți umpli capu cu prostii, ai cifra, pui ștampila și gata, ai mâncare diseară. Important să nu scăpi Mesagerul la ora 17:00, cap îi jăli – că acolo se spune adevărul. Da hârțoajele aestea auchiu, aichiu să le ieie și să-și șteargă fundul cu ele… ” – ne-a declarat sătanul Vasile Cheptene, un bărbat care este împotriva introducerii testului de inteligență.

Experimentul efectuat recent în acest caz s-a soldat totuși cu eșec, deoarece 47% din participanți nu au putut deschide mapa cu fișele examinatorii. Necătând la rezultate, aleșii sunt convinși că speranța moare ultima, sau parafrazând “Mai rău de-atât deam n-ai unde”.

Articole asemănătoare