Studiu. Fiecare al doilea TikToker din Moldova suferă de probleme mintale

Un nou studiu efectuat de savanții antropologi de la Universitatea de Stat din Chișinău arată că fiecare al doilea TikToker din Republica Moldova suferă de probleme mintale. Acest lucru a fost constatat după ce academicienii au analizat mai amănunțit TikTok-ul moldovenesc.

Savanții s-au arătat îngrijorați de faptul că actuala generație, în special copiii de clasele primare, urmăresc pe TikTok-ul moldovenesc astfel de specimene care, deseori, fac live-uri în care utilizează fel de fel de cuvinte necenzurate dar și discută acolo despre lucruri care nu sunt destinate minorilor:

„Ne pare rău că mulți dintre TikTokeri de la noi nu prea realizează impactul pe care-l au în educația copiilor care sunt una dintre cele mai mari audiențe acolo. TikTokerii adeseaori fac fel de fel de live-uri cu provocări și tot felul de nebunii unde discută lucruri și utilizează cuvinte pe care nici unii adulți nu ar dori să le asculte. Noi i-am analizat conținutul pe care aceștia îl postează, le-am analizat felul în care aceștia comunică dar și comportamentul și am ajuns la concluzia că nu ar trebuie să urmărim așa oameni fiindcă unii dintre ei suferă de probleme mintale la prima vedere. Fiindcă în loc să facă un conținut măcar cât de cât amuzant sau educativ, aceștia utilizează fel de fel de cuvinte necenzurate și nu dau un exemplu bun copiilor. De această părere sunt și mai mulți părinți care educă copii, când descoperă că odraslele lor se uită la așa ceva – aceștia singuri rămân uimiți.” – ne-a declarat academicianul Iurie Cheptene responsabil de acest studiu.

Totuși, unii TikTokeri au criticat studiul susținând că nu este corect. Aceștia cred că au un conținut calitativ și din acest motiv ar fi urmăriți:

„Wăi p##ă, care probleme mintale wă? Uite ce provocări ciotka eu fac aicia la mine pe TikTok, am dat foc la mașină, m-am prikalit de poliție și odată am îmbrăcat uniforma la poliție și lumea a râs. De la noi au și copchiii de învățat să fie oleacă mai prikaliști în viață, să mă c#c pe studiul lor dalabani de profesori care o cercetat așă ceva. Eu îs complect sănătos dacă șeva, la mine tăt normal. Voi încă n-aț văzut oameni care complect s-o dus cu durca, iaca s-o urmăriț pe Galyiunea.” – ne-a declarat un TikToker care a încercat să ia apărare atât sie însuși, cât și restul TikTokerilor în cazul cărora s-ar aplica acest studiu.

Articole asemănătoare