Studiu: Tot mai mulți moldoveni și moldovence s-au zakalibit cu totul

Un nou Studiu științific efectuat de oamenii de știință de la noi arată că în ultima vreme tot mai mulți moldoveni dar și moldovence s-au zakalibit. Printre motive se numără mai multe precum private, probleme de familie dar și sociale.

Din cei 10 mii de moldoveni și moldovence intervievați, circa 95%, adică 9500 de moldoveni au declarat că într-adevăr s-au zakalibit. Acest lucru se observă și în graficul afișat mai jos:

Sursa: Asociația analitico-științifică din R. Moldova

Printre cauzele principale de ce unii moldoveni s-ar fi într-adevăr zakalibit se află în primul rând situația socio-politică din țară. Aceștia sunt nemulțumiți în special de faptul că din salariul lunar nu le ajunge nici de-o pereche de chiloți măcar și de mâna a doua, nemaivorbind de o vacanță de vis pe malul Ghidighiciului.

Un alt punct care-i cam zakalibește pe concetățenii noștri este Covidul, în special modul în care acesta este mediatizat și sutele de știri zilnice care nu-i mai lasă în pace. Pe acest subiect s-a exprimat și un bărbat de 40 de ani care a luat parte la studiu și s-a arătat foarte zakalibit față de psihologii îngrijorați care l-au intervievat: „M-am zakalibit de tot în țara asta, absolut de totul sincer să vă spun. De când a venit covidu i-am spuis fumeii mele: du-te femeie hăi și te mută la mă-ta, mai lasă-mă oleacă în pace să-mi trăiesc viața.. dar ea nu și nu.. nu pot să am și eu oleacă de pace și liniște în suflet. Ce chiar îi așa de greu să-și i-a castrafuțele să plece o perioadă acolo, să mai pot ieși cu băieții la o bere și să am oleacă de libertate măcar și pe timp de Covid? Lucrul ăsta chiar m-a zakalibit”

Pe plan socio-politic, o mare majoritate s-a zakalibit și de Dodon dar și de gașca sa care încă mai apare pe la televizor. O altă concetățeană participantă la studiu susținând în această privință: „Off, pe Dodon când îl văd mă apucă dacă sincer să vă spun. Așa m-am mai zakalibit că omul ista chiar mai apare pe la televizor din când în când, da mai scoateți-l vă rog eu, arătați mai degrabă deja știri despre covid numa nu cu Dodon.” – ne-a declarat femeia care însuși părea destul de zakalibită.

Oamenii de știință, zakalibiți și ei, au rămas uimiți de rezultatul studiului. Aceștia nu s-au prea așteptat ca moldovenii să fie chiar într-atât de zakalibiți precum se zvonea prin popor.

Până acum s-au efectuat studii similare și în alte țări, Republica Moldova însă rămâne pe primele poziții drept țara cu cea mai mare rată a zakalibității din lume.

Articole asemănătoare