Studiu: Tot mai mulți moldoveni și moldovence s-au zakalibit

Un nou Studiu științific efectuat de oamenii de știință de la noi arată că în ultima vreme tot mai mulți moldoveni dar și moldovence s-au zakalibit. Printre motive se numără mai multe precum private, probleme de familie dar și sociale.

Din cei 10 mii de moldoveni și moldovence intervievați, circa 95%, adică 9500 de moldoveni au declarat că într-adevăr s-au zakalibit. Acest lucru se observă și în graficul afișat mai jos:

Sursa: Asociația analitico-științifică din R. Moldova

Printre cauzele principale de ce unii moldoveni s-ar fi într-adevăr zakalibit se află în primul rând situația socio-politică din țară. Aceștia sunt nemulțumiți în special de faptul că din salariul lunar nu le ajunge nici de-o pereche de chiloți măcar și de mâna a doua, nemaivorbind de o vacanță de vis pe malul Ghidighiciului.

Un alt punct care-i cam zakalibește pe concetățenii noștri este Covidul, în special modul în care acesta este mediatizat și sutele de știri zilnice care nu-i mai lasă în pace. Pe acest subiect s-a exprimat și un bărbat de 40 de ani care a luat parte la studiu: „M-am zakalibit de tot în țara asta, absolut de totul sincer să vă spun. De când a venit covidu i-am spuis fumeii mele: du-te fa și te mută la mă-ta.. dar ea nu și nu.. nu pot să am și eu oleacă de pace și liniște în suflet, ce chiar îi așa de greu să-și i-a castrafuțele să plece o perioadă acolo, să mai pot ieși cu lumea la o bere și să am oleacă de libertate? Lucrul ăsta chiar m-a zakalibit”

Pe plan socio-politic, o mare majoritate s-a zakalibit și de Dodon dar și de gașca sa care încă mai apare pe la televizor. O altă concetățeană participantă la studiu susținând în această privință: „Off, pe Dodon când îl văd mă apucă dacă sincer să vă spun. Așa m-am mai zakalibit de omul ista, mai ales să-i tot văd râtul pe le televizor, da mai scoateți-l vă rog eu, arătați mai degrabă deja știri despre covid mai bine”

Oamenii de știință sunt uimiți de rezultatul studiului. Aceștia nu s-au prea așteptat ca moldovenii să fie chiar într-atât de zakalibiți precum se zvonea prin popor. Ar urma să fie efectuate studii similare și în alte țări, Republica Moldova ar putea însă deveni țara cu cea mai mare rată a zakalibității din lume.

Postarea anterioară

Mitropolia anunță introducerea taxelor: „Creștinul adevărat are de unde”

Următoarea postare

Moldoveancă supărată chiar de Ziua Limbii: „Ghiță a meu nu vrea cu limba”

Related Posts