Surpriză de ziua lui Eminescu: Dodon vorbește limba Română timp de o zi

Surpriză chiar astăzi de ziua marelui scriitor și poet născut în Moldova – Mihai Eminescu. Cu toate că de mai multe ori fostul președinte al R.M. Igor Dodon a declarat că nu recunoaște limba română și că el vorbește limba moldovenească, astăzi se pare că acesta și-a schimbat brusc opinia.

Surprins în fața monumetului lui Mihai Eminescu, Dodon a declarat pentru jurnaliști că limba română este o limbă frumoasă și le-a reamintit jurnaliștilor că mama sa este fostă profesoară de limbă Română. Întrebat de ce acesta a declarat mai înainte de mai multe ori că vorbește limba moldovenească, acesta a răspuns, clasic: „De-atâta”.

Mai mult, Dodon a dat o conferință de presă: „Domnul Eminescu a fost un mare scriitor al Republicii Moldova care a scris multe poezii dar și povești frumoase precum Punguța cu doi Bani, Capra cu trei Iezi.. toate aceste povești și basme noi le cunoaștem încă de când suntem copii mici și am crescut cu ele – îi mulțumim lui Eminescu pentru aceste capodopere. Acesta nu va fi uitat niciodată în istoria poporului român dar și cel moldovean. Cu toate că de mai de multe ori am susținut că vorbesc limba moldovenească, astăzi pot spune cu mândrie că vorbesc limba română în care a vorbit și Eminescu, și frații Grimm dar și restul scriitorilor și poeților moldoveni și români.” – au fost declarațiile lui Dodon de ziua lui Eminescu.

Mai mulți experți însă se arată îngrijorați de acțiunile fostului președinte și mai mulți medici l-au îndemnat pe Dodon să viziteze un medic, fiind îngrijorați că acesta fie ar putea avea Alzheimer sau și-ar putea schimba opinia din când în când, pentru a mai atrage rating. Acest fapt îl indică chiiar evenimentul recent de ziua fostului scriitor rus lui Pușchin, când Dodon declarase că limba sa maternă este limba rusă.

Articole asemănătoare