Tauber a ieșit la Parlament și cere Unirea cu România: „Basarabiea pămînt romînesc”

Moment jenant la Parlament, acolo unde deputata ȘOR Marina Tauber iarăși a ieșit cu un placat în mână în care se regăsesc tocmai cinci greșeli de ortografie.

După ce zilele trecute Tauber deja a ieșit cu un placat în mână în care erau conținute mai multe greșeli de ortografie, astăzi aceasta a ieșit cu o altă pancardă pe care era scris: Basarabiea Pămînt Romînesc atât în limba “moldovenească”, așa cum o numește ea referindu-se la latină, cât și în ortografia chirilică:

„Noi cerem tuturor strămoșilor noștri să fie respectați pentru că ei au dorit unirea cu România și în genere eu zilele trecute am citit în cărți de istorie că pe vremea mai dedemult, cu vreo sută de ani în urmă, păi Moldova era împreună cu România și ambele erau o țară. Aceste istorii m-au lăsat mută. Eu nu înțeleg de ce nu ne-a spus nimeni aceste istorii mai devreme? Eu am creat această pancartă prin care îmi arăt susținerea față de Unirea cu România care ne mai este și țara noastră mamă. Am scris acest lucru nu doar în limba moldovenească, dar și în limba chirilică pentru ca să înțeleagă toată luma, inclusiv vorbitorii noștri de limbă rusă de la Orhei dar și din toată țara noastră. Dacă vă informați mai bine veți vedea că Burebista a fost frate de sânge cu Ștefan Cel Mare și cu Traian Basescu Decebal al Doilea.” – a citit Tauber de pe foaie în timp ce era un pic cam confuză. După care și-a scos panoul pe care era inscripția dată.

Auzind acestea, susținătorii de la Orhei au anunțat că nu susțin faptul că Moldova ar trebui să se unească cu România. Unii dintre aceștia ne-au declarat însă c-ar fi gata să susțină ideea dacă Ilan Șor și Marina Tauber le-ar cadona ceva:

„Eu nu susțin Moldova cu România, eu susțin ca Maldova să fie cu Uniunea Sovietică ca pe vremea mai demult. Dar iaca dacă domnu Șor vine aici la Orhei și cu doamna Tauber și fac așa un concert ca pe vremuri, dacă or mai da la lume câte o sută de lei și câte ceva de mâncare, or mai face niște drumuri, apăi iaca atuncia paote, poate ne-am schimba părerea și poate am susține și România. Dar așa încă nu susținem că nu ni s-a dat nică.” – ne-a declarat o femeie mai în vârstă de la Orhei care a ieșit astăzi în stradă alături de mai mulți oameni pentru a protesta împotriva placatului Marinei Tauber.

Articole asemănătoare