Timofti în depresie că nu-și poate plăti factura la gaz: „Pensia lunară de 25 de mii de lei nu-mi ajunge”

După ce în ultima vreme tot mai mulți cetățeni se plâng din cauza scumpirii gazelor, și unul dintre foștii președinți ai Republicii Moldova, Nicolae Timofti, s-a plâns amarnic în cadrul unui interviu recent că pensia de fost politician nu-i prea ajunge să se întrețină sau să-și întrețină nepoții.

Nicolae Timofti a apărut în cadrul unui interviu unde a povestit unele lucruri despre viața sa de după ce nu mai era președinte dar și despre criza gazelor și a energiei care la moment i-a atins pe toți cetățenii. Chiar dacă are o pensie de 25 de mii de lei, Timofti crede că asta-i foarte puțin dat fiind faptul că pensiile politicienilor din Uniunea Europeană sunt cu mult mai mari.

„Știți, îmi pare foarte rău și sunt foarte dezamăgit. Căci eu am lucrat o viață în politică și în folosul cetățenilor, am condus ani de zile țara asta, am făcut floare din ea și am mers și m-am văzut cu tot felul de politicieni din alte țări, mereu am reprezentat cetățenii. Iar acum cu ce m-am ales? Cu o pensie mizerabilă de 25 de mii de lei ca un câine? Din cauza că eu acum plătesc gazul cu 500 de lei mai mult păi nici nu le-am mai putut cumpăra cadouri de Crăciun nepoțeilor anul acesta, s-au ales doar cu niște bani. Anul trecut eu lor le-am cumpărat telefoane, consoale de-acelea de jucat la televizor.. dar anul ista nu mi-a ajuns că și așa am cheltuit câteva mii de lei numai pentru masa de sărbători căci totu-i scump.. Și multe lucruri nici nu le-am cumpărat sau am cumpărat mai puțin fiindcă trebuie să strâng și niște bani la vară să merg la sanatoriu cu soția, fiindcă vedeți că eu deja îs btrân și anii tinereții mi-au trecut. Eu am nevoie mai mult de odihnă. – a declarat Timofti, continuând mai apoi:

Dar vă spun drept tare timpuri grele am mai ajuns, că înainte cu salariul de președinte îmi permiteam mai multe și trăiam ca un rege, dar acuma pansia de fost președinte e foarte mică. În Uniunea Europeană pensia la un fost președinte e cu mult mai mare, uitați-vă la Merkel spre exemplu. Ea tot a ieșit la pensie și are 15 mii de Euro pe lună, păi eu așa pensie tucmai într-un an o adun.” – s-a arătat dezamăgit Timofti în cadrul interviului.

În timp ce unii analiști politici i-au luat lui Timofti apărarea declarând că le este milă de fostul Președinte al țării pentru pensia mizeră pe care o primește, alții susțin că dacă este nemulțumit atunci Timofti ar trebui să vină la Președinție și să lucreze acolo măcar ca paznic pentru a mai strânge un ban în plus. Acest lucru deja este practicat de majoritatea pensionarilor din R. Moldova care, datorită pensiei care nu ajunge pentru întreținere, ajung să-și mai caute un job extra sau să lucreze în vechea profesie pentru a-și putea asigura și în continuare un trai cât de cât decent.

Articole asemănătoare