Tot mai mulți moldoveni iau credite pentru a-și cumpăra cireșe

Primele cireșe apărute în acest an la Piața Centrală i-a bucurat pe mulți oameni, când au văzut prețurile kilogramului de cireșe însă, majoritatea nici n-au mai vrut să le privească. Totuși, unii moldoveni au decis să-și ia credite pentru a cumpăra cireșe.

Printre aceștia se numără și un Chișinăuian. Bărbatul a luat de la o bancă un credit în mărime de trei mii de lei pentru a-și cumpăra 7.5 kilograme de cireșe din cauza că dorea să facă din ele compot și magiun, și nu numai:

„Am fost az la bancă și am luat un credit să cumpăr mai multe kile de cireșe că acasă n-am numai de făcut compot și magiun, dar sâmburii de cireșe mi-i pun peurmă drept în ceai că am auzit că ajută, nu știu exact pentru ce dar ajută. Plus la asta o să țin câteva kilograme rezervă, fiindcă am plătit 400 de lei pe kilogram și închipuiți-vă dacă cireșele s-or scumpi pân la vreo mie de lei pe kilogram, așa cum e la Jermania sau la Franția. Păi atuncia aș face și eu oleacă de biznăs și mi-aș întoarce banii înapoi, aș putea să dau creditul cu Doamne Ajută.” – ne-a declarat bărbatul care a luat creditul de la bancă motivând băncii că ar avea nevoie de bani pentru a-și face o reparație în casă. Totuși, băncile au anunțat că nu dau credite pentru cireșe, dat fiind faptul că acestea singure au nevoie de ele:

„Acum la prețul cireșelor, am hotărât ca pe lângă bani și aur să mai depozităm și cireșe fiindcă acestea sunt foarte scumpe și nu știm cât de scumpe vor fi pe viitor. Banca noastră are un seif-frigider de câteva tone de cireșe pe care le ținem în siguranță. Plus la asta anunțăm că pe viitor nu vom lua doar casă sau mașină ca securitate pentru un credit, ci și cireșe sau livezi cu copaci de cireșe. Dar nu vom da nicidecum credite pentru cireșe.” – ne-a declarat Ștefania Mîndreanu, administratoare a unei bănci din Capitală.

Articole asemănătoare