Tot mai mulți moldoveni revin acasă din cauza piesei lui Igor Cuciuc

Tot mai mulți moldoveni se reîntorc acasă potrivit unui studiu realizat de la începutul anului de către matematicienii din republica Moldova. Aceștia au descoperit că faptul se datorează în mare parte piesei lui Cuciuc „Moldoveni veniți acasă“.

Acest lucru i s-a întâmplat și Anișoarei Cioban de 35 de ani din raionul Hîncești. Aceasta ne-a declarat într-un scurt interviu: „Știți, viața peste hotare nu e ușoară de loc. Stăteam cu o lună-n urmă și-l ascultam pe domnul Cuciuc: Moldoveni veniți acasă că-avem o țară frumoasă – și de-odată mi s-au deschis ochii că chiar trebuie de întors acasă și de trăit acasă așa cum este, mai sărăcuț, cu salvarea care vine în două ore… dar măcar ești la tine în țară și știi că poți muri aici acasă.“

În cazul Anișoarei se află și alte mii de moldoveni care la fel s-au întors acasă datorită domnului Igor Cuciuc și piesei sale vestite. Văzând că moldovenii i-au luat în serios apelul și chiar s-au întors acasă, Cuciuc ar urma să lanseze o alte două piesă pe nume „Moldoveni întoarceți miliardul“ și „Moldoveni votați Europa“.

Persoanele vestite de la noi din țară se bucură de o popularitate mare în rândul moldovenilor, dat fiind faptul că potrivit aceluiași studiu 4 din 5 moldoveni necăsătoriți de peste hotare au declarat că s-ar întoarce acasă cu mare plăcere dacă vreun artist precum Igor Cuciuc, Zinaida Julea sau Ion Paladi le-ar cânta gratuit la nuntă.

Articole asemănătoare