Trecem la ora de iarnă! În această noapte Moldova dă ceasul cu două ore înainte

În sfârșit trece și Moldova la ora de iarnă. După ce aseară toată Europa a dat ceasurile cu două ore înainte, și Moldova va urma să face același lucru în noapte de sâmbătă spre duminică.

Astfel, ziua va fi mai lungă iar noapte mai scurtă pentru ca moldovenii să lucreze mai mult și să utilizeze mai puțină energie. În anii precedenți, ora de iarnă era dată cu o oră în urmă – în acest an însă va fi altfel:

„Din cauza crizei energetice și situației în care ne aflăm, suntem nevoiți să scurtăm noaptea pentru ca lumea să lucreze un pic mai mult și să doarmă mai puțin. Avem nevoie de mai multă muncă, vedeți că și așa degrabă nu mai avem curent, păi dacă noaptea va fi mai lungă ca înainte atunci toți moldovenii vor utiliza curentul și nu va mai rămâne nimic pentru companiile care au nevoie de energie electrică. Salutăm decizia.” – s-a arătat mulțumit un purtător de cuvânt de la Guvern.

Dacă anul viitor va merge mai bine, Guvernul ar putea prelungi din nou noapte iar moldovenii ar putea dormi cu trei ore în plus – evident dacă vor lucra destul în anul care vine.

Articole asemănătoare