Ţuţu despre miliardele deținute: „Banii mi-au venit toţi din trenirovkă”

După ce recent Constantin Țuțu a fost acuzat printr-un dosar penal de îmbogățire ilicită, astăzi acesta a venit cu explicații de unde ar fi obținut într-adevăr banii pe care nu-i consideră ilegali, fiind că vin chiar de la Vladimir Plahotniuc pentru prestarea serviciilor.

Țuțu s-a arătat nemulțumit că statul vrea să-i pună sub sechestru bogățiile și miliardele primite de la Plahotniuc, care este dat în căutare internațională și figurează în mai multe dosare penale. Acesta crede că în realitate s-ar dori de fapt furtul pe nedrept al bogățiilor pe care le-a obținut cu atâta muncă și sudoare.

„Eu toată averea am obținut-o cinstit pe vremea guvernării domnului Plahotniuc, despre care cunoaștem că la fel și-a obținut banii cinstiți și i-a muncit din propria muncă și sudoare. De aceea nu văd nici un motiv de a mă aresta pe nedrept, eu nu am făcut altceva decât să lucrez pentru domnul Plahotniuc și să dau la bot dar și să-ș antrenez chiar pe domnul Vlad Plahotniuc cum să dea și el la bot, așa eu mi-am făcut capica. Repet, banii au venit toți din trenirovcă fiind că eu îi antrenam și pe alții cum să dea la bot, dar mai dădeam și eu la bot uneori fiind că dacă ești sportiv de elită altfel la noi în țară nu ai cum supravețui, simți nevoia că n-ai cum să dai doar în sacul de box dar mai trebuie să le dai câte una celor care în opinia ta o merită. Mă declar nevinovat” – a declarat Țuțu în fața instanței.

Cu toate acestea, instanța nu a dorit să accepte declarația lui Țuțu: „Domnule Constantin, noi înțelegem că v-ați apucat acum de citit cărți și doriți să păreți mai deștept, dar stai vă rugăm noi cumințel căci pe perioada lui Plahotniuc când erai și tu deputat apăi ai dansat și tu acolo după dans, așa cum îți era poruncit. Chiar crezi că noi suntem proști și nu știm că în Moldova nu ai cum să devii așa persoană bogată de la zero până ce nu ești implicat în vreun joc. Așa că te rugăm lasă jălea” – i-a reproșat lui Țuțu unii dintre procurorii care se ocupă de caz.

Spusele procurorului se pare că l-au enervat pe Constantin Țuțu care susțin că unica soluție ar fi să meargă acasă la procuror împreună cu „bratvaua de la Băcioi” (Băieții de la Băcioi) și să-l convingă pe procuror să-și schimbe opinia și să-l declare nevinovat.

Articole asemănătoare