ULTIMA ORĂ: Comuniştii şi Socialiştii cer schimbarea Drapelului de Stat

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au venit cu o nouă reformă pentru republica Moldova. Aceștia vor în sfârșit să schimbe viața cetățenilor în mai bine, de aceea au venit cu o propunere ca Drapelul, limba de stat și constituția să fie schimbate.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor doresc în primul rând schimbarea drapelului republicii Moldova în simbolul Partidului lor dar și o poză cu Iosif Stalin – prin această numită reformă, aceștia doresc apropierea Moldovei de Rusia și excluderea culorii albastre din drapel care pentru ei ar simboliza Uniunea Europeană.

Al doilea lucru este introducerea limbii moldave pe care aceștia vor să o introducă în școli dar și în documentele oficiale. Limba moldavă ar cuprinde 60% din alfabetul limbii ruse și 40% din alfabetul limbrii române, literele vor fi însă, exact ca și în rusă, chirilice.

Al treilea lucru care ar fi cel mai important pentru Comuniști și Socialiști este modificarea constituției. Aceștia doresc scoaterea drepturilor omului din constituție și introducerea unui sistem social-comunist în loc de democrație. În fața cetățenilor la o casă de cultură, Dodon a argumentat deciziile pe care ar urma să le ia dacă câștigă majoritatea parlamentară:

„Dragi cetățeni, eu cu domnul Voronin vrem să schimbăm totul în țară în folosul cetățenilor. Drapelul de stat, ce-i cu dânsu? Pentru ce ne trebuie nouă culoarea albastră pe dânsu sau stema? Ajunge atâta propagandă europeană pe Drapel, scoatem nahren culoarea albastră și-l punem în mijloc pe Domnul Stalin, așa a vrut echipa domnului Voronin. În al doilea rând, apărarea statalității și independența, în special introducerea limbrii moldave în școli este un lucru prioritar pentru noi. În al treilea și cel mai important lucru: Constituția trebuie schimbată. Pentru ce ne trebuie nouă Parlament? Trebuie de introdus o Dumă de Stat, ca și în Rusia. ” – a declarat Dodon.

Și Voronin a ieșit în fața cetățenilor declarând: „Stimați Cetățeni, doar știți că eu cât am fost președinte de țară am făcut multe în Moldova, de aceea au venit sute de mii de moldoveni acasă, s-au construit o grămada locuri de muncă și multe altele. Da nu nahui ne trebuie nouă Europa? Noi am fost în Uniunea Sovietică, am fost și suntem comuniști. Asta înseamnă că trebuie de împărțit toate lucrurile la toți, așa cum eu cu Domnu Dodon și cu PSRM am împărțit între noi lucrurile.” – a declarat Voronin, după care a fost însă întrerupt, în mod misterios, de un agent de pază și luat cu forța de pe scenă din fața cetățenilor.

Pe de-o altă parte, cetățenii susținători al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cred că întoarcerea în Uniunea Sovietică ar fi cea mai bună soluție. Aceștia vor restabilirea colhozurilor și speră foarte mult că Dodon și Voronin vor putea reuși acest lucru.

Articole asemănătoare