ULTIMA ORĂ: Dodon a fugit printre Talibani ca să-și ascundă averea

Noutăți de ultima oră. În timp ce tot mai mulți afgani fug din țara lor din cauza talibanilor, Igor Dodon a zburat acolo cu un avion charter pentru a-și ascunde averea de ochii Agenției Naționale pentru Integritate după ce aceasta i-a dat pe urmele averii de milioane.

La puțin timp după ce a început să-i fie confiscată averea, Dodon și-a telefonat sursele talibane din Afganistan care i-au finanțat cândva campania electorală și le-a întrebat dacă ar putea zbura acolo de urgență pentru a-și ascunde averea. Dodon ar avea acolo surse foarte de încredere, mai ales că printre talibani se ascund și niște ruși – buni prieteni de-ai lui Dodon.

Potrivit unor surse de jurnaliști din Germania, Dodon ar avea legături strânse cu unul dintre liderii talibanilor învinuit pentru mai multe atacuri Mahmut Al Camaz. În vara anului 2019, Dodon a mers într-o călătorie oficială în Dubai unde a avut mai multe discuții cu niște lideri politici printre care și șeful talibanilor din fotografie

Mahmut Al Camaz, bunul prieten al lui Igor Dodon.

În discuția lor secretă interceptată de către forțele serviciului american secret CIA, Dodon ar fi stat de vorbă cu Al Camaz despre bogăția de sute de milioane pe care o deține și despre o eventuală înțelegere de a-și putea ascunde toate bogățiile în teritoriul talibanilor. Înțelegerea ar fi avut loc cu câteva luni mai târziu, atunci când Dodon ar fi fost surprins noaptea cum zboară într-o vizită în federația Rusă unde s-a și întâlnit cu bunul său prieten taliban dar și cu Putin.

Ceva timp mai târziu, Dodon a plecat într-o altă vizită în Iran unde din nou l-a întâlnit pe bunul său prieten taliban. Acolo Dodon a fost nevoit să îmbrace haina tipică talibanilor și i-a fost făcută o poză la aeroport care la fel a fost publicată de către jurnaliștii publicației germane Der Postillon.

Contactat pentru o reacție Dodon nu a fost de găsit, purtătoarea sa de cuvânt ne-a confirmat însă faptul că Dodon ar fi zburat recent în Afganistan pentru niște treburi private ce n-ar ține de nasul public.

Articole asemănătoare