ULTIMA ORĂ! Focul Haric s-a stins chiar în drum spre Capitală

Noutăți proaste pentru toți creștinii ortodocși din acest an, după ce focul Haric s-ar fi stins chiar în timp ce era adus din Israel de către Mitropolitul Vladimir. Acesta a zburat din nou la Israel pentru a putea aprinde acolo din nou lumânarea.

Situația neplăcută s-ar fi întâmplat chiar în timp ce ÎPS-ul era într-un moment de neatenție. Din motive necunoscute lumânarea s-a stins chiar în timpul zborului, lucru care a fost însă observat abia la sosirea în Capitală.

Mitropolitul și-a cerut scuze pentru situația neplăcută și a anunțat că a și procurat un nou zbor către Israel chiar mâine dimineață, pentru a reaprinde din nou lumânarea cu lumina sfântă de la Israel. Zborul va fi finanțat, din fericire, chiar de către vechiul prieten al Mitropolitului – Igor Dodon. Până atunci însă, pentru a strica spiritul sărbătorilor Pascale, focul Haric va fi aprins cu niște chibrituiri sfințite cu rugăciuni și binecuvântări din partea unui sobor format din 50 de Preoți de la noi din țară.

Din fericire Ilan Șor, care la fel se află în Israel, a anunțat că ar putea aduce chiar el focul Haric din banii lui proprii, doar dacă autoritățile de la noi nu-l vor închide la sosire, ci îl vor lăsa să-și viziteze rudele. Această ofertă n-a fost încă comentată de către autorități sau de către Mitropolit.

Mai mulți enoriași s-au arătat însă foarte supărați pe acest lucru și au declarat că în semn de protest nu mai au de gând să-și ducă ouăle vopsite la sfințit în acest an. Aceștia le vor păstra și le vor savura acasă în sânul familiei, ciocnindu-le cu cele ale rudelor la masa de sărbătoare.

ÎPS Vladimir a promis să vină după Paște și la Emisiunea Vorbește Moldova pentru a explica cum s-a întâmplat nenorocirea și pentru a da mărturie în fața doamnei Natalia dar și în fața întregii Moldove.

Articole asemănătoare