ULTIMA ORĂ. Miliardarul Elon Musk vrea să cumpere Transnistria

Noutăți de ultimă oră pentru Republica Moldova. Cunoscutul miliardar și fondator al companiei de mașini electrice Tesla, Elon Musk, vrea să cumpere Transnistria la un preț de 3 miliarde de dolari, adică circa 60 de miliarde de lei.

Anunțul lui Musk a fost făcut pe neașteptate chiar pe Twitter, unde acesta deseori face fel de fel de anunțuri. Acesta a și publicat acolo un document de mai mule pagini în care oferta este descrisă mai oficial. La scurt timp după anunț, Musk a ieșit și în fața presei americane pentru a-și motiva decizia:

„Știu că în Republica Moldova ei de mai de mulți ani au acolo problema transnistriană, m-am gândit că aș putea face un bine Moldovei dacă aș cumpăra Transnistria și aș dărui-o Moldovei, astfel încât mica țărișoară necunoscută internațional să nu mai fie influențată atât de mult de ruși. În schimb aș dori să-mi deschid câteva fabrici Tesla la Anenii Noi, la Comrat, la Cahul și la Tiraspol fiind că am auzit că acolo ei au locuri bune pentru o astfel de fabrică de mașini electrice și o grămada lume ar dori să lucreze la noi. Aștept răspunsul autorităților de la Tiraspol, oferta mea finală este însă 3 Miliarde de dolari – de trei ori mai mult decât banii care s-au furat în 2014 în Republica Moldova. Plus la asta, sunt gata să ofer și Transnistriei jumătate de miliard de dolari.” – le-a declarat Musk jurnaliștilor. Magnatul din Statele Unite pare să știe mai multe decât Republica Moldova decât ne-am fi așteptat. Acest lucru le-a lăsat cu gura căscată și pe așa-zisele autorități de la Tiraspol care au și venit cu o reacție:

„Oferta domnului Musk este foarte bună, trei miliarde de dolari sunt o grămada bani – mai ales că din banii aceștia am putea face drumuri, am putea mări leafa la deputați și am putea oferi și câte un bonus tuturor pensionarilor și tuturor copiilor. Cred că ne vom convoca într-o ședință și vom discuta această ofertă mai amănunțit, trebuie deodată să ne gândim ce-am face cu banii și cum i-am putea folosi, cel mai probabil cu un miliard de dolari de la domnul Musk vom întoarce miliardul furat.” – ne-a declarat o așa-zisă deputată de la Tiraspol.

Deocamdată nu se cunoaște dacă la Tiraspol se va găsi o majoritate care să fie de acord ca Transnistria să fie vândută lui Musk, o decizie în acest sens ar urma să fie luată în următoarele zile. Totuși, mai mulți cetățeni s-au arătat nemulțumiți de faptul că miliardarii din ziua de azi își permit să facă orice fel de oferte doresc ei – mai ales după ce recent, tot Elon Musk, și-a arătat dorința de a cumpăra și rețeaua socială Twitter.

Articole asemănătoare