ULTIMA ORĂ. Sergiu Sîrbu a fugit din puşcărie calare pe cal

O nouă provocare pentru autoritățile de la Chișinău. Deputatul Sergiu Sîrbu a fost surprins astăzi fugind din pușcărie chiar călare pe cal, nu este cunoscut de unde a primit calul și cum a putut să evadeze în așa mod.

Dezamăgire mare pentru administrația Penitenciarului 13 care a fost telefonată astăzi de către mai mulți cetățeni de la Orhei. Aceștia l-au sărit pe fostul deputat Sergiu Sîrbu chiar în timp ce era călare pe un cal. Deputatul închis recent pentru corupție călărea animalul pe dealurile de la Orheiul Vechi, acolo unde a și fost zărit de către un grup de turiști:

„Noi am mers astăzi în excursie la Orheiul Vechi și făceam acolo niște poze, când ne-am uitat mai atenți, de departe l-am văzut pe domnul Sîrbu călare pe un cal.. nu ne venea să credem. Credeam că el doar a fost închis acolo pentru corupere activă sau pentru spălare de bani, dar nu el se plimba cu calul pe dealuri. Am alertat imediat poliția care la rândul ei a alertat penitenciarul, iar acum oamenii legii au spus că-l caută prin Codrii Orheiului – când ne-a văzut că-i facem poze, a lovit calul ca să fugă și mai departe de lume. Părea destul de dezorientat, noi idee n-avem cum de el a ajuns de la Chișinău tocmai aici la Orhei.” – ne-a declarat femeia care l-a pozat pe Sîrbu. Pe de-o altă parte, administrația Penitenciarului Nr. 13 ne-a declarat că singură nu știe cum s-a putut întâmpla incidentul, dar se vor lua măsuri. Oamenii legii sunt în căutarea lui Sîrbu:

„Astăzi în jurul orelor două poliția a fost alertată după ce cetățeanul Sergiu Sîrbu a evadat de la un penitenciar din Capitală călare pe un mamifer, cel mai probabil pe un cal. Nu știm de unde s-a ales cu acest cal, fiindcă din păcate camerele de supraveghere nu mai lucrează de azi dimineață. În colaborare cu angajații penitenciarului facem totul pentru a-l prinde pe domnul Sîrbu, pentru a-i confisca calul și a-l pune înapoi la dubă. Totodată, rugăm ca cetățenii care au posibilitatea să ne dea indicii sau să-l prindă, fiindcă se oferă o recompensă de până la o sută de mii de lei.” – ne-a declarat o purtătoare de cuvânt.

Potrivit altor cetățeni care la fel susțin că l-au zărit pe Sîrbu călare pe cal, calul ar fi purtat pe cap echipament pe care era imprimat chiar logo-ul partidului Șor.

Articole asemănătoare