Ultima oră! Tauber cere ca Bălțiul să devină Capitala Moldovei

Dorință revoltătoare a unei deputate din Republica Moldova. Marina Tauber din Partidul Șor și-a expus dorința de a muta capitala din Chișinău în orașul Bălți. Aceasta a declarat că sunt mai multe motive pentru care Chișinăul nu ar mai fi capitala potrivită a țării.

Astfel, Tauber a trimis o solicitare de 400 de pagini Guvernului R. Moldova în care s-a expus cu privire la motivele pentru care aceasta dorește ca capitala Moldovei să fie Bălți, și nu Chișinău. Aceasta a scris comunicatul atât în română, cât și în rusă dar și în limba engleză. Înnaintarea încă n-a fost făcută public, Tauber a declarat însă într-o postare pe o rețea socială:

“Dragi cetățeni voi oare nu vedeți că Chișinăul nu își mai poate menține statutul de capitală Primarul cela de acolo, Ciobanul, nu mai face nimic nici pentru oraș, nici pentru țară. Voi nu vedeți că Bălțiul e cu mult mai progresiv decât actuala capitală? Ați văzut oare voi vreodată ca în Bălți să cadă stâlpii sau să fie ambutaiaje? Eu nu. Ați avut voi vreodată așa concerte de amploare ca în Bălți, mai ales acelea pe care noi echipa Șor le organizam? Oare Piața Centrală din Chișinău e mai bună ca cea din Bălți? Oare în universitățile noastre se întâmplă ceea ce s-a întâmplat la Asem-ul din Chișinău, unde o elevă făcea videochat în timpul lecțiilor? În Bălți se va construi aeroport cu mai multe curse internaționale, domnul Ilan Șor la moment lucrează la acest lucru și va reveni cu mai multe detalii. Vreau să cer referendum, la care cetățenii vor putea alege capitala potrivită, iar eu vă rog pe toți să vă mutați din Chișinău în Bălți fiindcă noi vom reuși. Cetățenii doresc schimbări care să le facă viața mai bună și asta este cea mai mare dorință a cetățenilor la moment.”

Mai mulți politicieni din orașul Bălți susțin declarația făcută de Marina Tauber și doresc din suflet că Bălțiul să devină capitala Moldovei pentru ca clădirea Parlamentului, a Guvernului da și a Președinției să poată fi construită acolo iar cele din Chișinău să fie demolate.

Primăria Chișinăului însă a rămas îngrijorată de declarația Marinei Tauber, întrucât Bălțiul se dezvoltă cu mult mai rapid decât Chișinăul și acolo într-adevăr nu prea cad pilonii ca în capitala actuală. Politicienii au frică că o mare parte din buget nu va mai fi alocată Chișinăului, ci banii se vor cheltui în mare parte pentru organizarea concertelor de la Bălți care, după spusele lui Tauber, ar putea fi organizate de câte 2 ori pe lună.

Articole asemănătoare