Un bătrân și-a schimbat sexul în babă ca să primească pensia mai devreme

Caz ieșit din comun în raionul Anenii Noi din Republica Moldova. După ani de zile de operații chirurgice, un bărbat în vârstă de 59 de ani a reușit să-și schimbe sexul în femeie pentru a încasa pensia mai devreme – fiindcă femeile iese la pensie mai devreme decât bărbații.

Valentina în vârstă de 59 de ani, vechiul nume de bărbat fiind Gheorghe, a hotărât încă cu 3 ani în urmă să efectueze o operație pentru a-și schimba genul din bărbat în femeie. Motivul fiind simplu: femeile din R. Moldova iese la pensie la vârsta de 59 de ani, în timp ce bărbații iese la pensie cu 4 ani mai târziu: tucmai la vârsta de 63 de ani.

Sătulă de discriminarea dintre femei și bărbați la vârsta pensionării, fostul bărbat a decis să meargă tocmai în Rusia la un chirurg specialist: „Încă cu câțiva ani în urmă am văzut o reclamă pe odnoklassniki unde acolo povestea un medic bun din Rusia că schimbă din bărbat în femeie și nu tare scump. Așa că m-am gândit: măi la ce să lucrez eu încă 4 ani mai mult dacă pot să fac operația și gata? Am îngrămădit niște bani, am mai luat eu niște credite și am mers la domnul doctor de acolo și parcă s-a primit totul bine, acum mi-am reînoit pașaportul cu noul nume și cu noul sex și luna aceasta o dat Domnu și am împlinit 59 de ani iar prima pensie deja mi-a venit, m-am săturat de atâta lucru sincer să vă spun. Mai bine te duci deja și îți faci o operație de asta că nu mai ai nimic de pierdut și plus la asta chiar ai unele avantaje. Eu m-am mutat la o casă nouă de când am devenit femeie și să vedeți cum ies cu babele la vorbă în fiecare zi, ele nici nu dau că eu în trecut am fost moșneag.” – ne-a declarat Valentina care a plătit doctorului câteva mii de Euro pentru a se transforma în Gheorghe.

Astfel, datorită faptului că Gheorghe a devenit femeie acesta susține că se bucură și de multe alte avantaje, pe lângă pensia lunară de 4000 de lei pe care o primește: „Iaca chiar alaltăieri am circulat cu rutiera și stăteam în picioare, să vez ce de repede s-a sculat un tinerel când m-am jăluit că mă doare șira schinării. Duminică când am fost la Biserică tot mi-a fost cu mult mai ușor decât când eram bărbat, am putut să vorbesc cu preotul mai mult decât o fac de obicei și toate babele se uitau la mine și mă admirau de parcă aș fi eu acolo cine știe ce.” – ne-a mai declarat fostul bărbat bucuros că a ieșit la pensie mai devreme decât ceilalți bărbați.

Totuși, medicii specialiști bat alarma susținând că aceasta nu este soluția perfectă de a ieși mai devreme la pensie. Aceștia recomandă bătrânii să se alimenteze sănătos și să viziteze sălile de fitness pentru a se menține în stare și a primi pensia până la 100 de ani. Experții economici pe de-o altă parte cred că decât să primești o pensie mizeră precum o primesc bătrânii la noi în țară, ar fi mult mai bine-gândit ca oamenii în vârstă să lucreze în continuare chiar și până la 100 de ani dacă starea le permite, pentru a menține economia țării pe picioare și a ocupa piața muncii eficient, fiindcă și așa sunt o grămada locuri de muncă libere unde nu prea vrea să lucreze nimeni.

Articole asemănătoare