Elev a sărit la bătaie la profesorul de istorie “Napoleon e tort, prostule”

Scandal la o școală din Strășeni. Un elev a sărit la bătaie la profesorul de istorie după ce acesta a rămas profund indignat când la lecția de istorie profesorul preda despre Napoleon Bonaparte. Elevul a sărit la bătaie chiar în timpul lecției din cauza că nu a fost de acord cu profesorul de istorie.

Andrei Coropcean, un profesor de istorie din Strășeni care predă istoria deja de 12 ani, a rămas profund indignat după ce un elev de 12 ani a sărit la el la bătaie chiar în timpul lecției de istorie după ce elevul n-a fost de acord cu profesorul. Acesta s-a pus în gură cu pedagogul acuzându-l că ar fi mincinos și că ar preda minciuni:

„Domn profesor tu și chiar ești prost? Tu și, nu știi ce înseamnă Napoleon sau ce? Napoleon asta-i tort wăi, asta cu toții o știm, la și universitate ai învățat de ne predai așa minciuni? Eu mănânc napoleon de mititel și știu că aista-i tort, care persoană istorică și în genere ce ai să ne spui tu nouă așa prostii? O mă jălui lu domn director că spui minciuni la copii. Data trecută tot tu ne-ai amăgit că Turcii au atacat Moldova, unde dacă tata mie mi-a arătat cum Dodon dădea mâna cu președintele Turciei Erdogan? Tu mai bine deveneai tractorist decât profesor de istorie, lepădătură.„ i s-a adresat elevul profesorului după care i-a sărit la bătaie. Profesorul a părăsit mai apoi clasa. După ore, elevul a revenit iarăși la școală însă cu tatăl său. Tatăl elevului l-a acuzat pe profesor că-i va da la bot dacă se mai pune în gură cu odrasla ta. Directorul n-a intervenit însă fiindcă acesta este rudă cu tatăl elevului care s-a pus în gură cu profesorul.

Totuși, profesorul l-a acuzat pe elev că va scrie o plângere din cauza că elevul a sărit la bătaie la profesor strigând că-i prost. Mai mult, elevul i-a rupt profesorului său cămașa și i-a răsturnat banca. La rândul său, profesorul i-a dat copilului cu catalogul în cap și i-a aruncat ghiozdanul de pe fereastră. Lupta crâncenă dintre cei doi a fost oprită de către ceilalțielevi care au intervenit și l-au mușcat pe profesor de obraz.

Poliția a intervenit și l-a arestat pe profesor pentru 30 de zile din cauza că acesta n-ar fi trebuit să bată elevul cu catalogul în cap, chiar dacă elevul a început bătaia. Drepturile copiilor trebuie respectate inclusiv de profesorii care n-au dreptul să-i atingă pe copii cu niciun deget, fiindcă nu le sunt părinți – în ziua de azi nici părinții n-au dreptul să-și atingă copiii fiindcă riscă să fie denunțați chiar de către propriile odrasle.

Mai mulți părinți de la aceeași școală s-au arătat îngroziți de cele întâmplate: „Doamne ferește, ce prost de profesor. Cum poți să predai tu la copchil despre Napolen, despre un tort la lecția de istorie? Eu lucru aista chiar nu l-am înțeles. Eu tot de mică știu tortu Napoleon și chiar nu înțeleg ce-a pierdut acesta la lecția de istorie că așa ceva se învață la bucătărie, nu la istorie. Așa-i trebuie profesorului, lasă-l să răspundă.” s-a arătat nemulțumită o mamă al unui alt băiat din aceeași clasă bucuroasă că profesorul de istorie nu va mai activa la acea școală.

Articole asemănătoare