Vârsta de pensionare mărită la 96 de ani: „În Moldova se trăiește și așa prea mult“

Veste proastă pentru toți moldovenii care urmează să iasă la pensie. Vârsta de pensionare va fi ridicată: la bărbați de la 62 la 96 de ani iar la femei de la 57 de ani la 92. Decizia a fost luată de Ministerul Finanțelor din republica Moldova.

Decizia a fost luată din cauza că în ultima vreme în bugetul de stat și așa ar fi puțini bani, iar banii primiți recent de la Uniunea Europeană ar urma să fie investiți în alte proiecte sociale care ar fi mai importante.

Întrebat cum își motivează decizia, Ministrul Finanțelor a declarat: „Știți, noi și așa suntem o țară săracă, dar mai avem și zeci de mii de bătrâni care ne cheltuie bugetul din stat. Oamenii la noi trăiesc câte o sută de ani, e prea devreme să iasă la pensie la 62 de ani, când tu de fapt încă ești în stare să lucrezi. Doar avem o grămada profesori sau servitoare care lucrează chiar și la vârstele de 65-70 de ani. Ajunge, în Moldova se trăiește și așa mult iar banii pot fi investiți mai cu cap“

Potrivit Ministerului Finanțelor, în următorii 10 ani se vor economisi astfel aproape un miliard de Euro – bani care ar urma să fie utilizați pentru a le ridica salariile procurorilor care și așa ar fi plătiți mizer dar și pentru a renova școli, grădinițe și instituții de stat. O parte din banii economisiți vor fi folosiți și pentru a reîntoarce băncilor miliardul furat.

Postarea anterioară

Transnistrienii pregătiți: „La Parlamentare alegem Dodon prezident“

Următoarea postare

Dodon la Franzeluța: A mulțumit pentru copturile dăruite Galinei

Related Posts