Ventilatoarele îs prea scumpe. Primăria angajează lucrători care vor sufla în troleibuze pentru a face aer

Din cauza că în unele unități de transport public din capitală lipsesc condiționerele sau ventilatoarele, Primăria Chișinăului s-a gândit la o soluție destul de creativă. Municipalitatea angajează suflători și suflătoare.

Astfel, se caută 20 de bărbați sau femei care vor fi plătiți pentru a lucra pe post de ventilatoare, adică pentru a sufla toată ziua prin troleibuzele din Capitală astfel încât aerul să se distribuie mai bine. Ideia i-a venit însuși primarului Capitalei care, astfel, speră să se mai economisească niște bani din bugetul municipalității:

„Echipa noastră a socotit și un condiționer într-un troleibuz ne-ar costa foarte mult, pentru că ele și mănâncă o grămada curent și trebuie plătit lunar pe ele. De aceea cea mai economică soluție sunt oamenii pe care-i angajăm, suflători și suflătoare sau ventilatori și ventilatoare, care pentru o sută de lei pe zi primesc acolo în troleibuz un loc și nu trebuie să facă nimic altceva decât să țină un ziar în mână și să-l miște dintr-o parte în alta pentru a face vânt, dar și să sufle pentru ca aerul să fie distribuit într-un mod mai egal în transportul public. Unele troleibuze au condiționer, cele care însă n-au vor primi câte 2-3 oameni care vor sufla.” – a declarat Ceban la o conferință de presă de astăzi.

Primii suflători și suflătoare deja au și aplicat pentru această funcție și pentru salariul de 3000 de lei. Printre aplicanți se numărăr foarte mulți pensionari care și așa nu prea au ce face toată ziua și vor putea să mai strângă un ban în plus pentru a face față scumpirilor.

În plus, majoritatea oamenilor care au aplicat ca suflători au făcut acest lucru pentru ca să poată merge și gratuit cu un troleibuz, dat fiind faptul că biletul în curând oricum ar putea să fie scumpit de la 2 la 6 lei pentru o călătorie.

Articole asemănătoare