Vicepremierul Ucrainei supărată și pe moldovenii care n-au pus steagul Ucrainei la poza de profil

După ce recent vicepriministra Ucrainei Irina Vereșciuk s-a arătat nemulțumită de autoritățile de la noi, susținând că Moldova ar ajuta Ucraina prea puțin, aceasta a venit și cu o nemulțumire în adresa moldovenilor care nu și-au schimbat poza de profil în steagul Ucrainei.

Atacuri dure din partea Irinei Vereșciuk și la adresa moldovenilor de pe rețelele de socializare care nu și-au schimbat poza de profil în steagul Ucrainei. Acesta le reproșează acestora că n-ar susține Ucraina așa cum ar trebuie s-o facă:

„Am rămas șocată când mă uitam zilele trecute într-un grup de pe Facebook unde sunt peste două sute de mii de moldoveni, și doar fiecare a zecea profil avea o poză cu steagul Ucrainei, restul nu. Eu nu cred că-i normal, voi ce susțineți agresorul și sunteți niște trădători? De ce nu v-ați schimbat poza de profil? Asta întrebare pentru toți oamenii aceștia care nu vor să-și schimbe poza de profil cu steagul Ucrainei. Mă uitam prin America, prin Germania.. acolo toată lumea are așa un flag la poza de profil, chiar și Mark Zuckerberg are așa ceva… foarte grav. M-am convins încă o dată că Moldova nu face destul pentru a stopa agresorul, de parcă-i așa de greu să schimbi o simplă poză de profil în culorile galben-albastru – rușine, acești oameni susțin agresorul mi se pare.” – s-a arătat deranjată viceprim-ministra Ucrainei în cadrul unui interviu. Pe de-o altă parte, mai mulți moldoveni de pe Facebook s-au putut justifica venind cu un răspuns:

„Chiar nu înțeleg, ce nu-i convine femeii ieștia? Moldova noastră mică a făcut atât de multe pentru a ajuta Ucraina, am primit o grămada refugiați.. pe cap de locuitor, chiar mai mult decât orice altă țară. Eu personal nu mi-am schimbat poza de profil în steagul Ucrainei fiindcă la mine poza e cu Basarabia pământ Românesc și trebuie s-o țin așa că de altfel prietenii vor crede că-s românofobă și m-or șterge de prin prieteni.” – a comentat o femeie de pe Facebook, îngrijorată de situație.

Acesta nu-i unicul lucru care a deranjat-o pe vicepriministra Ucrainei. Aceasta s-a întrebat, printre altele, de ce în Moldova nu se cântă imnul Ucrainei la povestea de seară, de ce Guvernul Moldovei nu poartă măști în culorile Ucrainei și de ce pe Arcul de Triumf de la Chișinău n-a fost proiectat steagul Ucrainei – lucruri care iarăși par s-o fi deranjat. Autoritățile au găsit însă o explicație simplă: nu putem proiecta nimic pe Arcul de Triumf că n-avem nici proiector, dar nici bani că energia-i prea scumpă.

Articole asemănătoare