VIDEO. Platon la Londra: A fost dat afară din tren și aproape arestat fiindcă nu purta mască

Veaceslav Platon, omul de afaceri pe numele căruia în Moldova este deschis un dosar penal, a fost surprins zilele trecute într-un metro din Londra chiar de către un moldovean stabilit acolo. Platon ar fi fost dat afară din tren fiindcă nu purta mască.

În clipulețul video de mai de jos Veaceslav Platon a fost surprins chiar în timp ce se afla în metro și se uita pe telefonul său mobil. Când deodată a început a suna alarma, moldoveanul care filma fiind nevoit să închidă camera pentru a nu filma forțele de poliție care au intervenit și l-au scos afară din tren pe Veaceslav Platon. Purtatul unei măști de protecție în transportul public este obligatoriu în Londra, Marea Britanie, și se poate pedepsi cu o amendă bună sau chiar pușcărie.

Veaceslav Platon care, în comparație cu femeia de alături, a refuzat să poarte o mască – motiv pentru care mai apoi a fost luat pe sus de către polițiștii britanici.

Am fost contactați și de alți moldoveni din Marea Britanie care la fel au fost martori oculari. Aceștia susțin că Platon a fost luat pe sus de către polițiștii britanici care au vrut să-l închidă pregătindu-i cătușele, însă după ce acesta le-a explicat că este de așteptat acasă de femeia și că are un copil mai mic, polițiștii au decis să-i dea drumul și doar să-l amendeze cu 500 de lire sterline pe care Platon le-a putut plăti imediat în cash. Potrivit martorului ocular stabilit în Marea Britanie care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul, Platon ar fi scos din buzunar un portmoneu în care se afla o legătură de bancnote de 50 și 100 de lire sterline dar și de 100 Euro – bani care i-ar putut fi rămas chiar din afacerile dubioase pe care acesta le-a practicat în Republica Moldova.

Articole asemănătoare