Vlad Plahotniuc tot renunță la compensația la gaz oferită de Guvern

Gest generos din partea lui Vladimir Plahotniuc, fostul șef al Partidului Democrat care a fugit din R. Moldova pentru a scăpa de un dosar penal. Pentru a-și arăta solidaritatea față de cetățeni, acesta a anunțat că va renunța la compensația la gaz pe care o plătește Guvernul tuturor cetățenilor.

După ce în ultima vreme prețurile la gaz sunt din ce în ce mai mari, Guvernul Republicii Moldova a hotărât să le ofere tuturor cetățenilor câte o compensație la gaz care să acopere o parte din scumpiri. Totuși, unii oameni mai înstăriți au decis să renunțe la această compensație din partea statului și să nu o accepte. Printre acești oameni se numără și fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, care nu a mai fost văzut prin țară de ani de zile. Acesta le-a adresat un mesaj prietenilor săi pe o rețea socială:

„Dragi prieteni, vedem că în ultima vreme s-au ridicat prețurile la gaze. De când am dispărut eu din țară, e din ce în ce mai rău. Nimeni nu mai face fundații de caritate și nimeni nu mai face case la oameni – așa cum făceam noi când eram la conducere. Lumea ne acuză că am furat.. chiar de-am furat, dar am dat și la lume și nu am furat numai pentu noi. Păcat că noua conducere nu dorește să mă lase acasă, fiindcă mi-i dor și mie de casă și de părinți ca oricărui moldovean care muncește peste hotare. Totuși, eu sunt mai bun și am hotărât să renunț la compensația la gaz pe care o oferă Guvernul cetățenilor. Am câteva apartamente și clădiri în Capitală care-mi aparțin și voi plăti gazul din banii mei, nu voi lăsa statul să-mi plătească facturile – eu le voi plăti din banii mei munciți cu sudoare. Nu mai vreau să iau din gura cetățenilor.” – a declarat Plahotniuc într-o postare pe o rețea socială.

Experții și analiștii politici s-au arătat impresionați de faptul că Plahotniuc a renunțat la compensația guvernului pentru factura la gaz și au declarat că apreciază gestul, totuși aceștia cred că acesta ar trebui să se întoarcă acasă pentru a înapoia creditele furate: „N-are ce s-o facă pe generosul, mai bine s-ar întoarce acasă și ar întoarce miliardele furate. Cât era în Moldova tot pe de-o parte arăta că-i mare donator și avea tot felul de fundații de caritate, dar pe de-o altă parte fura bani din gura oamenilor.” – a declarat Anatolie Feodorovici, un politolog de la Publika TV, fostul canal TV al lui Vladimir Plahotniuc.

Articole asemănătoare