Vladimir Putin vine la Chișinău pentru a sărbători Ziua Independenței

Premieră pentru Republica Moldova chiar de Ziua Independenței care va avea loc pe 27 August. Secretariatul prezidial al Rusiei a anunțat că însuși Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, va veni pe 27 August în Republica Moldova pentru a lua parte la parada de Ziua Independenței.

Vestea vine pe neașteptate iar inițiativa îi aparține chiar președintelui Rus Vladimir Putin. Acesta a declarat unui canal de televiziune rusesc că ar fi important să ia parte măcar o dată la Ceremonia de Ziua Independenței Republicii Moldova, fiiind că în perioada în care Dodon a fost președinte acesta nu a prea găsit timp fiind ocupat cu alte treburi.

Pe de-o altă parte, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon se laudă că acesta ar fi însuși numai meritul lui. În cadrul unui reportaj, acesta a declarat: „Eu cât am fost prișdinte, domnul Putin tot voia să vină în Moldova măcar o dată de Ziua Independenței dar nu găsea timp, era ocupat cu treburi ba încolo, ba încoace… abia acum după ani buni de zile și prietenie cu Rusia, datorită mie, menționez, doar datorită mie, domnul Putin va vizita în sfârșit Moldova și va serba alături de noi”

Totuși, faptul că Putin va veni în Moldova nu i se datorează lui Dodon. De această părere sunt mai mulți experți și analiști politici care cred că fostul președinte Dodon ar vrea să mai recapăte atenție și să se mai scoată în lumină după ce în ultima vreme nu se mai prea aude nimic din partea lui.

Mai mult, cu ocazia vizitei sale Vladimir Putin a promis să facă Moldovei și un cadou ca după 30 de ani de independență. Liderul Rus urmează să aterizeze la Chișinău în dimineața zilei de 27 August alături de fostul vice-președinte al Rusiei Dimitri Kozac, Ministrul Apărării Rus Alexei Șișcov și alături de bodyguarzii săi. Acesta ar urma să fie întâmpinat cu flori, un colăcel, însă fără alcool din cauza că Putin s-ar afla la moment pe pastile dintr-o cauză necunoscută.

Articole asemănătoare