Vlogherii din Moldova cer deschiderea unei universități de făcut TikTok

Scandal grandios în comunitatea așa numitor vlogheri de pe TikTok din Capitală. Mai mulți au venit cu cerința de a institui o facultate de TikTok. Cu toate că nu toți știu a scrie, câțiva vlogheri s-au adunat și au scris un demers către Ministerul Educației pe acest subiect.

Cel mai activ dintre vlogheri s-a dovedit a fi Ivan White, un tânăr de pe TikTok care se consideră vedetă. Pentru că nu prea știe a scrie, acesta a înregistrat un video cu adresare spre minister și a postat video-ul pe TikTok:

„Zdarova pațani și padruji, eu azi vreu să atrag atenția Ministerului acela de Educație sau cum se zice, acela care se ocupă tipa de educația la tineri, uite eu le-aș recomanda să deschidă o facultate, universitate sau academie ceva de făcut TikTok-uri fiindcă tinerii trebuie să învețe și așa ceva. Uitați-vă că așa ceva s-a deschis în Ucraina, dar la noi sistemul de educație caută cum să zavalească copchii la BAC, în loc să se gândească la viitorul nostru. Ce vreți ca copiii să plece la studii peste hotare în Ucraina ca să învețe TikTok-ul? Voi chiar nu vedeți câți oameni deștepți și talentați sânt pe TikTok care arată tot felul de lucruri: cum să coci, cum să dansezi, cum să brodezi, cum să fumezi fără ca pațanii, din păcate datorită lipsei studiilor nu toți tinerii știu cum să facă TikTok. Hai șiti pațani, și fașeti asta, cui ii trebuie atâția economiști in țară, oricum sântem sărași, Moldova are nevoie de talente, și cred că în Tik Tok au voie să filmeze numai acei cu diplomă. Eu chiar vreu să fiu profesor acolo, nu dijiaba îs așa de izvestnâi. Deschideți ceva de genu Academia de Studii Vlogheristice pentru TikTok or huipaimioș, gândiți-vă blin la ceva.” – i s-a adresat tânărul vlogher ministerului educației.

După ce au auzit apelul, mai multe Universități din Capitală au devenit interesate in propunerea lui Ivan White și se gândesc să lanseze un plan de studii pentru doritorii care vor dori să studieze TikTok. Contractele de studii ar putea varia intre 70 000- 80 000 lei pentru un an universitar iar printre profesori s-ar putea număra vedete de pe Instagram și TikTok precum Ina Terescenco, Ivan White sau chiar Valentina Severin de la Vorbește Moldova care le va arăta tinerilor studenți ce înseamnă educația adevărată și care sunt consecințele dacă nu dorești să dansezi într-un TikTok.

Postarea de pe Tik Tok a bloggerului a adunat peste 1 milion de vizualizări și mii de tineri au scris că susțin inițiativa și că vor neapărat să studieze TikTok după ce vor termina școala fiindcă n-au altceva de făcut. În același timp, experții în pedagogie susțin că acesta ar fi un mod inovativ al tinerilor de a cere ajutor de la Ministerele care și așa nu le-ar prea acorda atenție tinerilor care își mai iese uneori din minți, mai ales pe timp de pandemie.

Articole asemănătoare