Voronin a emigrat în Coreea de Nord după ce Moldova a primit statut de țară candidată la UE

După ce Comisia Europeană a votat acordarea statutului de țară candidat Republicii Moldova, Vladimir Voronin și-a luat rămas bun de la rude, și a plecat în Coreea de Nord pentru o perioadă.

Acest fapt a fost anunțat de soția domnului Voronin în ziarul Partidului Comunist. În articolul de pe prima pagină a ziarului, intitulat: “Vladimir Voronin, unul din cei mai patrioți comuniști” ni se povestește despre decizia luată de Voronin de a emigra în țara cu cei mai adevărați comuniști care nu vor intrazni să-l trădeze.

Este bine știut că după atâtea trădări, Voronin nu a mai putut suporta să vadă cum poporul moldovenesc își dorește integrarea în UE. Înainte de a pleca, el a afirmat de mai multe ori faptul că “moldovenii stau tot timpul cu gura căscată și așteaptă să le intre ceva acolo, iată că europenii le-au dat acel ceva”. Nemulțumirea față de poporul moldovenesc a fost un factor important care l-a făcut pe fostul președinte să părăsească țara.

Poză cu Voronin efectuată cu o camera alb-negru de către Ministerul de Fotografiat din Coreea de Nord,. Camera coloră s-a descărcat și cei din Coreea de Nord au fost nevoiți s-o transfere în China pentru a o încărca, lucru care durează de obicei 3 zile.

Zborul spre Coreea de Nord a durat aproximativ 10 ore. La aterizare, Voronin a fost întâmpinat cu o paradă organizată în cinstea lui. Au participat peste zece mii de oameni la eveniment, iar dictatorul Kim Jong In l-a așezat pe Voronin alături de generali săi, cu care au închinat câte un pahar de vin și au cântat imnul comunist al foștii Uniuni Sovietici dar și cel al Coreei de Nord. Din surse externe, vinul a fost adus de Voronin și înmânat liderului nord-coreean. Cu toate că nu s-au îmbătat, generalii au apreciat gestul lui Voronin și i-au dat titlul de primar al Capitalei.

Această veste a ajuns și în rândul simpatizanților partidului comunist. Aceștia au primit vestea cu mare bucurie, realizând că în sfârșit vor avea un alt președinte al partidului. “Ducă-se învârtit!” a scris un comunist moldovean pe rețelele sociale.

Articole asemănătoare