Voronin canonizat de către Mitropolit: „După moarte îl vom declara Sfânt”

Un cadou de mare preț dăruit unuia dintre foștii președinți ai Republicii Moldova. Vladimir Voronin a fost astăzi canonizat de către ÎPS Vladimir și s-a ales cu o distincție care-i asigură titlul de Sfânt după ce Voronin va părăsi această lume.

Ideea i-a venit chiar Mitropolitului care l-a sunat pe Vladimir Voronin pentru a-i înmâna marea distincție care nu a mai fost oferită nici unei persoane de la Ștefan cel Mare în coace. Voronin s-ar fi bucurat și a acceptat invitația cu mare drag, dat fiind faptul că titlul înmânat de către Mitropolit dar și Binecuvântarea sa îi va asigura lui Voronin un loc chiar în rai, fiindu-i șterse păcatele comise aici pe pământ.

Mitropolitul le-a declarat jurnaliștilor după ce i-a oferit lui Voronin distincția: „Domnul Voronin este un mare erou al neamului nostru, fiind că pe vremea pe când era președinte el a oferit preoților și Bisericilor foarte multe resurse financiare, vă mulțumim domn Voronin. Dar mai important este faptul că domnul Vladimir Voronin ne-a apărat valorile creștinești, de aceea împreună cu sinodul nostru de preoți din cadrul Mitropoliei am decis să-i oferim domnului Voronin această distincție importantă și să-l trimitem drept acolo la Dumnezeu. Totodată, preoții din țară vor trebui să menționeze numele Vladimir Voronin la fiecare slujbă pentru a-l ține în minte pe domnul Voronin mereu, chiar și după deces. FIind că după deces noi îl vom declara Sfânt pe Domnul Voronin. Domnul să vă aibă în pază și cu Doamne Ajută!” – ne-a declarat Mitropolitul.

Și Vladimir Voronin s-a arătat copleșit de faptul că i-a fost asigurat un locușor în Împărăția Cerurilor – visul milioanelor de creștini ortodocși din Republica Moldova. Voronin i-a mulțumit Mitropolitului declarând: „Doamne Ajută și mulțumesc Înalt Preasfințitului pentru această onoare. Acest lucru arată că pe vremea cât am fost eu președinte, am ajutat preoții și am dus o relație de prietenie foarte bună cu ei, le-am construit case și Biserici din banii statului pentru ca aceștia să poată sluji Domnului așa cum se cuvine”

Pe de-o altă parte, fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a arătat puțin supărat de acest fapt și l-ar invidia pe Voronin. Din surse apropiate lui Dodon am aflat că însuși Dodon i-ar fi transmis Mitropolitului o scrisoare oficială prin care îi cere Mitropolitului o distincție la fel ca cea a lui Voronin – în mare parte pentru a fi curățat de păcate și a se putea bucura de viața de mai apoi.

Articole asemănătoare