Voronin părăsește politica: „Nu înțeleg, vapșă ce-am căutat eu acolo?”

După ce și-a petrecut aproape o viață în politică, Vladimir Voronin se pare că în sfârșit a înțeles că n-ar mai avea rost să rămână așa că a hotărât să plece din politică pentru a-și savura viața și a călători prin lume cu banii îngrămădiți.

În cadrul unui eveniment de-al Comuniștilor Vladimir Voronin a ieșit pe scenă și a mărturisit tuturor celor prezenți la eveniment că acesta se lasă de politică pentru a-și mai elibera capul și începe o călătorie lungă pentru a mai explora lumea, mai ales după ce acesta a primit pașaportul român cu două săptămâni în urmă și acum poate călători în sfârșit și prin Uniunea Europeană fără restricții.

Voronin a ieșit în fața membrilor și și-a început discursul: „Stimaț tovarăș, dragi colegi și prieteni. Eu toată viața mea am stat pe scaun în folosul cetățenilor și am făcut legi în folosul lor, de aceea majoritatea cetățenilor Republicii Moldova mă și iubesc atât de tare și cred că eu am fost cel mai bun politician de la dependență în coace. Dar iaca și pe mine m-a atins vârsta deja, șacalii ceia din parlament deja m-au săturat cu totul că în ultima vreme nu mă lasă să mai zic o vorbă bună la microfon, să-i mai bag și să-i mai scot. Eu am hotărât că voi pleca din politică fiind că nu mai prea văd rostul pentru care eu am stat acolo atâta timp, chiar nu înțeleg, vapșă ce-am căutat eu acolo? Pe dracu cu lumânarea stânsă? Mai pe scurt, după atâția ani de muncă grea eu am economisit destul și acuma am o pensie bună și o viață liniștită, așa că pot părăsi politica împăcat. Vă urez la toți sănătate!” – a declarat Voronin fiind mai apoi copleșit de un val de aplauze.

După discursul lui Voronin, mai mulți colegi de partid au început a plânge iar unii chiar l-au rugat pe Voronin să nu plece, ci să mai rămână pentru că le va fi dor de glumele sale pe care acesta le făcea în parlament: „Domnul Voronin a fost un coleg de partid foarte maladeț, el ne înveselea tot timpul. De obicei la Parlament în timpul ședințelor e foarte plictisitor să asculții deputații când ei dezbat tot felul de legi și proiecte, de aceea uneori mai stăm pe telefon și pe odnoklassniki. Dar iaca când ai așa un coleg ca domn Voronin, păi atunci nu-i plictisitor deloc. Mai ales când el stă așezat chiar lângă tine în Parlament și toată ziua el te face să râzi” – ne-a declarat o deputată din partidul lui Voronin care regretă decizia colegului de a pleca.

Cu toate acestea, există și persoane din Parlament cărora nu le va fi dor de Vladimir Voronin. Printre aceștia se află un deputat din PSRM care a dorit să-i păstrăm anonimatul: „Chiar ghine că domn Voronin în sfârșit pleacă, pur și simplu el spunea lucrurilor pe nume și pe colegul Dodon într-un timp îl făcea în tot felul și-l numea cu diferite cuvinte. Câteodată îl invitam la evenimente de-ale Socialiștilor iar el ne mânca toată mâncarea și beia câte 2-3 sticle de Coca Cola, de acelea de-un litru. Păi așa nu se face. Trebuia să lase de mâncare și la alți colegi că asta era numai așa oleacă de degustat dar nu de mâncat până să ne săturăm.” – susține deputatul socialist.


Articole asemănătoare