Voronin se retrage din Parlamentare: „Sunt prea bătrân și m-am zakalibit“

Decizie de ultimă oră al lui Vladimir Voronin care a înființat recent Blocul Comuniștilor și a Socialiștilor. Acesta a decis să se retragă din campania electorală dar și din alegerile Parlamentare din 11 Iulie schimbându-și părerea.

Decizia liderului PCRM a venit pe neașteptate. La doar puțin timp după ce se părea că Partidul pe care îl Conduce a făcut alianță cu Dodon pentru a schimba ceva în țară, se pare că alianța s-ar cam clatina iar Voronin se retrage din curse fiind că nu dorește să i se mai folosească imaginea.

Contactat telefonic, Voronin ne-a declarat: „Eii hai vă rog lăsați-mă voi cu căcaturile voastre jurnalistice. Am zis că mă retrag și nu mai vreau să fiu în politică, am observat că Dodon doar se folosește de mine și îmi folosește imagine, de ieștia de-alde Dodon cu bale pe la gură eu am mai văzut și nu mai am nevoie. Plus la asta sunt prea bătrân și m-am zakalibit, oricum am o pensie ca pensia și îmi pot trăi bătrânețele în pace și liniște, nu vreau eu să mă mai bag în căcaturi și jocuri politice“ – ne-a declarat Vladimir Voronin după care ne-a pus receptorul nevrând să ne mai răspundă la întrebări.

Socialiștii se arată pe de-o altă parte supărați și au început iarăși la atacuri asupra lui Voronin. Aceștia l-au numit pe Voronin „moșneag corupt“ și „hoțoman“ – lucru pe care Socialiștii l-au mai făcut și în trecut la adresa fostului lider al Comuniștilor. În fruntea PCRM-ului ar urma să vinü unul dintre liderii partidului pro-Unionist AUR – care în mod misterios s-a făcut comunist peste noapte.

Articole asemănătoare