Voronin susține că o cunoștea pe Regină: „Am copilărit împreună la Corjova”

Declarații exclusive din gura șefului Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin. Acesta susține că a cunoscut-o prea bine pe Regina Elizabeta II-a a Marii Britanii.

Potrivit lui Voronin, cei doi ar fi copilărit împreună în Corjova, satul de baștină a lui Voronin. Aceasta ar fi avut acolo bunici pe care-i vizita în fiecare vară, întâlnindu-se și cu Voronin. Ba mai mult, cei doi chiar ar fi avut o relație romantică:

„În vara anului 1956, eu pe atunci încă adolescent și Elizaveta era oleacă mai mare ca mine cu vreo câțiva ani, ne-am cunoscut când ea a venit la bunici. Îi vizita în fiecare vară câteva săptămâni și peurmă mergea înapoi la London acolo. Și noi ca tinerii una alta, ea știa limba rusă și ne descurcam de minune. Într-o vară chiar am avut o relație amoroasă cu ea, dar n-a ținut mult că în Anglia și l-a găsit deja pe prințul cela a ei. Păi eu eram băiat mai sărăcuț, nu eram din familia regală și la ei era tradiția că trebuia să te măriți cu văr-to, n-a fost să fie. Dar a fost o fată foarte brava, ce-i drept cu mult mai mare ca mine dar cu niște maniere foarte bune, m-a învățat și pe mine cum să mănânc cu lingura și cu furculița calumea, m-a învățat multe lucruri.” – a declarat Voronin într-un interviu recent despre relația sa cu Regina Marii Britaniei, continuând:

„Am avut o ceartă cu ea o dată, din cauza că am zis că dacă ne-am căsători, apăi atunci eu aș fi regele și eu ar trebui să moștenesc totul că doar eu îs bărbat, ea e fumeie. Și ea s-a supărat pe asta și s-a dezis de mine, n-a mai vrut să fim împreună. Peurmă au decedat bunicii ei și verile următoare ea nu mai venea la Corjova, n-a mai vrut să audă de mine. Când am devenit preșdinte, am vrut să merg la ea într-o vizită oficială ca și Snegur dar ea n-a dorit să mă vadă, se vede că încă nu i-a trecut supărarea din copilărie. Dar ce să facem, Dumnezău s-o ierte că s-a dus de tânără ca și Ștefan cel Mare.” – a mai adăugat Vladimir Voronin.

Datele istorice chiar arată că Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii chiar vizita Moldova în adolescență. Totuși, aceasta a pledat pentru ca aceste detalii să nu fie menționate în multe cărți de istorie și nici în Wikipedia, din cauza că acele evenimente nu s-ar număra printre cele mai plăcute amintiri de-ale ei. Fiind Regină, dorința i-a fost evident respectată.

Articole asemănătoare