„Vrem Covidul înapoi”. Sute de moldoveni protestează astăzi la Bălți dar nu știu pentru ce

„Kakova Covida?” se întreabă unul dintre protestatarii de la Bălți care ar fi venit astăzi alături de alte persoane și care protestează înghesuiți pentru introducerea statutului special limbii Ruse – fapt pe care Curtea Constituțională l-a împiedicat deja.

Se pare că printre protestatari se află însă, ca de obicei, o grămada persoane care habar nu au pentru ce au ieșit la proteste. Una dintre protestatare, vorbitoare de limbă rusă care ar fi învățat româna pe vremea de când era mică, ne-a declarat în română: „Am venit sa prostituăm pentru limba rusă, fiind că trebuie reintrodus limba rusească cum era pe vremurile de demult. În plus noi vrem Covidu înapoi, adică îl vrem pe el să se întoarcă înapoi de unde mă-sa a venit.”

Alți protestatari s-ar plânge că Moldova nu introduce limba rusă ca limbă de stat, precum Vasile Neghin, un pensionar de 71 de ani din Ungheni: „Republica Moldova trebuie să introducă limba rusă ca limbă de stat, fiind că doar astfel ne vom putea întoarce înapoi în Uniunea Sovietică alături de mult iubitul nostru conducător Josef Stalin, care încă trăiește, credeți-mă!”

Printre protestatari s-ar fi aflat și persoane care sunt de părere că Bill Gates conduce Republica Moldova și că va impune omenirea să se vaccineze cu cip împotriva Coronavirusului. Echipa noastră jurnalistică nu a înțeles care este scopul protestului, dat fiind faptul că acolo se aflau diferite persoane care protestau pentru mai multe lucruri: unii împotriva Covid, alții pentru unirea cu Rusia, alții pentru reîntoarcerea în URSS iar alții chiar pentru unirea cu Moldova.

Articole asemănătoare