Windows 11 va fi adus la Chișinău și sfințit de către Mitropolit

Premieră pentru Republica Moldova după ce un programator moldovean care a contribuit la dezvoltarea Windows 11 va aduce o versiune originală pe un disc direct la Mitropolia din Chișinău unde acesta va fi sfințit de către ÎPS Vladimir.

Sistemul de Operare care a fost prezentat de către compania Microsoft va fi adus în republica Moldova unde un sobor de Preoți în frunte cu Mitropolitul Chișinăului Vladimir vor citi un șir de rugăciuni și vor sfinți Windows-ul. Aceștia ar urma să se roage în mare parte pentru apărare de viruși și vrăjmași care ar putea pătrunde în sistem.

Mitrpolitul Vladimir s-a arătat deschis pentru această ofertă, mai ales că ar urma să primească o donație pe măsură de la compania Microsoft pe care acesta nu a dorit să ne-o divulge. Pe de altă parte, mii de enoriași deja așteaptă cu sufletul la gură noua versiune Windows 11 pe care aceștia nu doresc să o insteleze decât după ce aceasta va fi sfințită.

După sfințire, Windows 11 va putea fi instalat oficial și în interprinderile de stat din republica Moldova care încă rulează o versiune mai veche de Windows Vista – fapt care aduce deseori la defecte tehnice sau chiar la pierderea informațiilor din sistem a mii de cetățeni.

În plus, drep răsplată, o echipă de programatori de la compania care deține Windows va dezvolta o aplicație pentru toate Bisericile din țară care ar urma să permită enoriașilor să ia parte la slujbele Bsericești în regim live dar și să doneze în cutiuța Milei direct prin PayPal, cardul bancar sau chiar chitanța telefonică.

Articole asemănătoare