WOW. Kremlinul a proiectat tricolorul Moldovei cu ocazia Zilei Independenței

Moment istoric la Moscova, acolo unde pe una dintre clădirile Kremlinului a fost proiectat însuși tricolorul Republicii Moldova. Astfel, Rusia ne-a felicitat țara cu Ziua Independenței.

Nimeni nu s-a așteptat la una ca asta, nici măcar conducerea Republicii Moldova. Gestul conducerii de la Kremlin a șocat o Europă întreagă după ce astăzi pentru un timp de 15 minute a fost afișat tricolorul Republicii Moldova în culorile albastru, glaben și roșu.

„Conducerea Republicii Moldova a rămas fără cuvinte și nu a știut cum să reacționeze. Când am văzut aceste imagini, credeam că-i vreo farsă ceva, dar informanții noștri de acolo ne-au asigurat că imaginile sunt reale și că Putin chiar a decis să ne proiecteze steagul pe clădirea de la Kremlin. Acest fapt arată că Rusia vrea să fie prietenă cu Republica Moldova, sperăm că ne-or da și gazul ma iieftin decât obișnuiesc s-o facă la moment.” – a declarat un purtător de cuvânt de la Guvern. Șocate și ele de gest, nici Gavriliță dar nici Maia Sandu n-a venit deocamdată cu vreo reacție.

Ambasada Rusiei de la Chișinău la fel a proiectat astăzi pe clădire steagul Republicii Moldova pe care era vizibilă stema dar și numărul 31 – adică cei 31 de ani de independență.

Articole asemănătoare