SCANDAL. Xenia Deli alungată din Turcia: „Ne umple marea de plastic“

Situație neplăcută pentru modelul din R. Moldova Xenia Deli. Aceasta a fost alungată de la o mare din Antalya, Turci, chiar de către autoritățile de acolo.

Xenia Deli a fost alungată de la mare de către poliția din Turcia chiar în timp ce poza pentru o revistă în calitate de model. Aceștia s-au arătați afectați de faptul că în marea lor s-a ales iarăși o grămada plastic, mai ales că aceasta și așa-i plină cu tot felul de microplastic care deja afectează animalele mării:

„Din păcate doamna Deli a venit și numai ne umple marea de plastic și microplastic că se pozează numai prin apă. Ajunge atâta să ne polueze marea, știți câte modeluri vin aici să se fotografieze? Păi noi am calculat și anual mările noastre se umple din această cauză cu două tone de microplastic care se dizolvă fie din buze, fie din sâni, și ajung direct în buzele peștișorilor care mai apoi mor din această cauză. Dacă dorește să se scalde, trebuie neapărat să îmbrace un burchini și un costum de scafandru ca să nu se topească microplasticul.” – ne-a declarat Ahmed Murat, un ecolog și scafandru din Turcia care s-a arătat și el deranjat de modelul moldovean.

Pe de-o altă parte, Xenia Deli s-a arătat foarte supărată de gestul autorităților turce și a anunțat că mai bine s-ar fotografia în R. Moldova decât în Turcia:

„Doamne, am trecut prin coșmar, nu s-au comportat cu mine ca o regină ci m-au înjosit și au zis că le las plastic în mare cu toate că eu n-avem nimic din plastic la mine, eu port doar lucruri din bumbac. Mai degrabă aș face poze în râul Nistru decât să mă mai fotografiez pe la ei, dar nici n-am să-i mai vizitez cred că fiindcă s-au comportat foarte urât și m-au supărat rău.” – a declarat modelul la o emisiune de showbiz.

Articole asemănătoare