Zeci de moldoveni în rând la un spital: Își vând rinichii pentru noul iPhone

Rând de zeci de persoane s-a format la un spital privat din Chișinău – acolo unde mai mulți moldoveni au mers să-și vândă un rinichi în schimbul noului iPhone 13 anunțat zilele trecute de către Apple.

Oamenii au sosit încă dis de dimineață, dat fiind faptul că oferta era limitată iar în total puteau fi acceptate doar 150 de persoane. Pe lângă un iPhone 13, persoanele care au renunțat la un rinichi au mai primit și un set de căști Air Pods dar și câte un bonus de 1500 de lei.

Administrația spitalului a rămas impresionată de numărul de persoane care a stat în rând și a declarat că nu au mai putut primi donatori din cauza atingerii numărului maxim de norocoși: „Din păcate am putut lăsa doar 150 de oameni să-și doneze rinichii iar locurile erau limitate. Spitalul nostru are însă o cooperare foarte bună cu compania Apple, fiind că mai multe dispozitive din spital ne-au fost donate chiar de către această companie. De aceea îi vom ruga data viitoare să ne pună mai multe iPhonuri la dispoziție ca să putem lăsa și mai mulți doritori să-și doneze rinichiul în schimbul unui telefon mobil de ultimă generație, cu o performanță uimitoare de care rămâne impresionat orice cumătru și vecin” – a declarat administratorul spitalului IT Ion Pitic, intitulat de colegi „compiuteorșik”.

Printre donatori se afla și o femeie mai în vârstă de 73 de ani, bunică a doi nepoței. Aceasta a venit tocmai din Nisporeni pentru a primi un iPhone în schimbul unui rinichi și a-l dărui nepoților săi: „Eii deamu la bătrânețele iestea ți-i tot una că ai un rinichi or că nu-l mai ai, eu pot trăi și cu fără rinichi. Măcar pot să-i fac un cadou nepoțelului de 17 ani că m-a tot rugat bunica, bunica hai du-te.. deamu ce să fac, am venit că nu prea am nimic de pierdut și cu pensia eu nu-mi pot permite nici de mâncare, nu mai zic nimic de telefoane” – a declarat bătrâna care abia se ținea pe picioare.

Pe de-o altă partă, în rând stăteau chiar și unele persoane tinere care abia au atins vârsta de 18 ani. Andrei în vârstă de 18 ani a stat în rând 2 ore așteptând cu nerăbdare să-și vândă rinichiul în schimbul unui telefon de ultimă generație, totuși din cauza că telefoanele s-au terminat, acesta nu a mai putut fi acceptat dar a primit asigurarea că anul viitor, când va apărea noul iPhone, va fi anunțat din nou printre primii despre data și locul unde poate merge să-și doneze un rinichi.

Articole asemănătoare