Ziua Drapelului sărbătorită și în Transnistria unde în loc de steagul Moldovei a fost înălțat din greșeală cel al Andorrei

Ziua Drapelului de astăzi, 27 aprilie, a fost sărbătorită în acest an și în Transnistria. Acolo autoritățile au înălțat un steag care la fel avea culorile albastru, galben și roșu, crezând că ar fi steagul Republicii Moldova.

În acest an, autoritățile de la Tiraspol au hotărât să arate un semn de mulțumire față de autoritățile din Republica Moldova, așa că au dat jos steagul Transnistrian pentru o zi și l-au înălțat pe cel al Republici Moldova – cel puțin așa au crezut ei. Totuși, era vorba despre drapelul Andorrei care arată asemănător cu cel al Republicii Moldova:

„Noi n-am știut că acesta nu este drapelul Moldovei, că doar în Moldova tot sunt culorile albastru, galben și verde – aceste două flaguri arată identice, de aceea administrația noastră a decis să coboare un flag tricolor pentru a arăta cât de mult apreciem colaborarea cu autoritățile de la Chișinău. Și până la urma urmei nu contează ce drapel puneam acolo, important este simbolul pe care l-am făcut. Ne pare însă rău că lucrătorul nostru s-a greșit și a pus din greșeală un alt drapel decât cel al Moldovei, o să-l dăm jos numaidecât, promitem. Îi urăm Moldovei la mulți ani cu ziua limbii și multă sănătate domnului președinte Snegur.” – ne-a declarat un purtător de cuvânt de la Tiraspol.

Steagul Andorrei a fost dat jos, însă cel al Moldovei așa și n-a mai fost ridicat. Potrivit martorilor oculari, steagul Transnistriei ar fi fost pus la loc. Am contactat din nou autoritățile de acolo pentru a le întreba de ce nu-l pun pe cel al Republicii Moldova, iar o doamnă ne-a scris pe Email:

„Дучеțи șи îнвățаțи-вă лимба де стат, де це ну ворбиțи лимба молдавă? Сă вă фи гуșне сă ну șтыțи лимба стрăтоșеассă.” (traducere în română: duceți-vă și învățați limba de stat, de ce nu vorbi limba moldavă? Să vă fi rușine să nu cunoașteți limba strămoșească.

Articole asemănătoare