Ziua României sărbătorită și în Transnistria unde s-a încurcat steagul

Ziua României s-a sărbătorit și la Tiraspol, capitala Transnistriei și parte a Moldovei pe care unii nu o prea consideră parte a Moldovei, iar alții ba. Cu toate că transnistrienii nu sunt fani mari ai României, aceștia au felicitat totuși România ridicând un placat la Tiraspol… încurcând însă steagurile.

Prin această măsură cei din Transnistria au vrut să se apropie un pic de România felicitând poporul român chiar în limba Transnistrienilor. Totuși, auto-numitul președinte de la Tiraspol a decis să includă pe placatul cu felicitarea și steagul României, care s-a dovedit a fi însă steagul Belgiei care seamănă leit cu cel al României, doar că culoarea albastră pe steagul român e neagră pe steagul Belgiei.

Tot în centrul Tiraspolului s-au îngrămădit și o mână de Transnistrieni pentru a serba ziua României, printre aceștia se afla și Sfetlana – o femeie mai în vârstă care speră din tot sufletul că România se va întoarce în curând la fostul regim comunist cum a fost pe vremea mai de demult: „Rominia este frații noștri pentrucă și ei, și noi vorbim aceeași limbă. Limba maldavinească așa cum a vorbit și Basarabean Burebista, sau cum îi zice bre lu domnitoru cela care o unit toate cele nouă principate moldovinești, românești și transnistrenești. Tare sperăm frații nostru rumânu să se întoarcă înapoi în uniunea sovietică și să poată să călătorească la noi la Tiraspol cu pașaport rominesc iar noi la ei la uniunea europeană cu pașaport din țara românescă. M-ar bucura mult.” – s-a arătat copleșită femeia care nu prea părea să aibă idee despre istorie.

Cu toate acestea, autoritățile de la Tiraspol au ieșit și au dat o declarație de presă susținând că pe placat ar fi de fapt steagul României, însă din cauza printerului ar fi fost imprimată culoarea neagră în loc de cea albastră, făcând steagul să pară că ar fi al Belgiei. Acest lucru s-ar fi întâmplat și anul trecut unde autoritățile de la Tiraspol au imprimat culoarea neagră în loc de albastră din cauza că cerneala albastră s-a terminat – cel puțin așa au argumentat aceștia.

Articole asemănătoare