Zuckerberg a decis. Rețeaua socială facebook își schimbă numele în făisbuc

Decizie de ultimă oră a CEO-ului rețelei sociale Facebook Mark Zuckerberg. De dragul moldovenilor dar și a românilor acesta a decis să schimbe numele rețelei sociale din „facebook” în „făisbuc”.

Decizia vine după ce cu câteva zile în urmă fondatorul rețelei sociale Mark Zuckerberg a anunțat că dorește să schimbe numele companiei sale facebook în făisbuc pentru a-și mări popularitatea în rândurile tuturor moldovenilor și românilor care utilizează facebook dar și pentru a deveni mai la modă datorită numelui unic care de azi înainte ar putea conține litera diacritică română „ă”.

Zuckerberg speră că datorită noului nume făisbuc mai mulți moldoveni de pe rețaua socială se vor simți abordați și o mare parte dintre utilizatorii de pe Odnoklassniki s-ar putea muta pe făisbuc datorită numelui moldovenesc care ar urma să intre în vigoare. Prin această tactică fondatorul Facebook dorește totodată să atragă și cât mai multe persoane în vârstă din Republica Moldova care abia știu să se folosească de facebook. Bătrânii de pe la sate vor putea menționa noul nume făisbuc cu mult mai ușor. Acesta nu este însă unicul plan al miliardarului american.

Acesta dorește să atragă cât mai multă lume din Moldova și România și pe Instagram, de aceea și Instagramul s-ar putea schimba un pic în culorile tricolorului și într-un cuvânt mai românesc decât actualul: Instagrame în loc de vechiul nume Instagram.

Viitorul logo al rețelei sociale Instagram în culorile tricolorului.

Și rețeaua de mesaje WhatsApp, care la fel îi aparține lui Zuckerberg, și-ar putea schimba un pic numele pentru moldoveni. UațApp va fi viitorul nume, exact așa cum îl pronunță marea majoritate a cetățenilor din R. Moldova sau chiar România

Viitorul nume al aplicației de mesagerie WhatsApp.

Totodată, prin această metodă Zuckerberg speră s-o mai potolească un pic pe activista Maria Olar care în ultima l-a tot enervat din cauza live-urilor ei. Acest gest ar putea fi un prim pas spre împăcare între cei doi.

Articole asemănătoare