Zuckerberg enervat pe Maria Olar: „Baba asta mă scoate din minţi”

După ce cu o săptămână în urmă activista civică Maria Olar l-a amenințat public pe fondatorul Facebook Mark Zuckerberg că va depune o plângere pe numele său la procuratura generală, astăzi se pare că Mark Zuckerberg a venit cu o reacție.

Asta se întâmplă în contextul suspendării temporare de acum câteva zile a rețelelor Facebook, Instagram și Whatsapp care-i aparțin lui Mark Zuckerberg – învinuit de Maria Olar că ar fi închis rețelele special ca aceasta să nu poată face live-uri. Olar a depus o plângere pe Zuckerberg precum că acesta îi îngrădește dreptul la liberă exprimare și ea nu a mai putut face live pe Facebook unde-i urlă în ureche cui îi cade în cale.

Inspectoratul de Poliție Buiucani a luat act de decizie și l-a dat pe Mark Zuckerberg în căutare internațională. La moment, acesta este căutat cu cei mai buni câini ai Poliției Naționale prin toate pădurile din țară. În același timp, Interpol declară că va întreprinde toate măsurile pentru ca Zuckerberg să apară în fața instanței de la Chișinău pentru a-i face dreptate Mariei Olar și a o despăgubi. Întrebată dacă îi conving acțiunile promte ale polițiștilor noștri, Olar ne-a spus că singură participă la operațiunea inițiată pe acest caz.

“Până nu-l văd cum suferă ca scatina fără Facebook apăi nu mă las. Eu am avut 3 evenimente oameni buni pe care trebuia să le fac publice în timp real, dar din cauza lui eu nu am putut. Voi cere și despăgubiri morale că taman am nevoie de un telefon nou nouț cu o cameră mai bunicioară pentru live-uri ” a mai adăugat Olar. De partea cealaltă Zuckerberg neagă acuzațiile susține vehement că nu are de gând să se lase intimidat de așa o femeie precum Maria Olar, dar susține că activista l-ar enerva rău.

Într-o postare pe contul său de Facebook acesta susține că ar fi venit deja cu scuze publice pentru cele întâmplate în fața tuturor utilizatorilor Facebook insistând să comunice că Facebook nu ar fi fost oprit pentru a o încurca cumva pe Maria Olar din a face live-uri: „Zilele trecute Facebook a căzut din cauza unei mici eror tehnice, dar mai tare mă doare capul din pricina activistei din Republica Moldova care mă amenință cu judecata. Nu pot să cred că un om poate fi atât de slab dezvoltat mintal. Am vorbit cu Reprezentanții Facebook din Republica Moldova, ei m-au asigurat că mai multe șanse au avocații noștri să demonstreze că baba nu-i sănătoasă la minte, decât procurorii moldoveni că Facebook în genere nu a funcționat.” – a comunicat Zuckerberg continuând enervat:

„Urmează să blocăm toate conturile acestei femei pentru a nu admite ulterior lansarea unor astfel de acuzații împotriva mea și a întregii echipe Facebook. Așa ceva este inadmisibil doamnă Olar” mai spune acesta în postarea sa de pe Facebook.

În același timp, reprezentanta organizației nonguvernamentale OMFG (Organizația Moldovei de Facebook și Google) Ala Lungu a venit cu un comunicat de presă: “Vă atenționăm că în caz de nu vă mai merge contul personal de pe rețeaua socială vizată, ca cetățean aveți tot dreptul să îl dați în judecată chiar și pe Mark Zuckerberg. Prin monitorizarea Facebook de către organizația noastră non-guvernamentală susținută de către Guvern, noi vom face tot posibilul ca părțile vinovate să fie trase la răspundere conform legii în vigoare. Nimeni nu se poate eschiva de la răspunderea penală atunci când îi este demonstrată vinovăția, nici chiar domnul Zuckerberg” mai adaugă Ala Lungu într-o postare de pe Odnoklassniki.

Articole asemănătoare